Wat heeft Manouk nu weer gedaan?

Hallo Synergo!

Wat heb ik de afgelopen tijd allemaal gedaan?

Zomer

Tijdens de zomervakantie heb ik mij vooral bezig gehouden met het organiseren en uitvoeren van de opstarttrainingen voor de nieuwe jeugdleden van Synergo. Deze twee trainingen waren hartstikke leuk, met op beide dagen ongeveer 7 kids die imiddels officieel gestart zijn in een van de jeugdteams. Sjoukje, Ruth en ik hebben de basis aan de kinderen uitgelegd en we hebben een hoop korfbal-gerelateerde spelletjes met hen gedaan. Huub stond deze uren achter de bar, zodat de ouders konden toekijken onder het genot van een kopje koffie of thee. Een succes dus!

Clinics

Inmiddels zijn de clinics en warmmaaklessen in de wijken gestart! Tot nu toe ben ik alleen in Hoograven actief geweest, maar de komende weken zal ik ook weer naar de basisscholen in Overvecht en omstreken gaan. Alle kinderen die de clinics onder schooltijd hebben gehad kunnen zich daarna inschrijven voor het naschoolse aanbod, een korfbalcursus van (ongeveer) 8 lessen. Ook deze cursus ga ik uitvoeren, samen met mijn stagiaires.

Stagiaires

Voor de zomer hebben jullie al kunnen lezen dat ik een stagiair heb die mij ontzettend goed ondersteunt tijdens mijn lessen, en bij het werk dat daarbij komt kijken. Zijn naam is Stefa van Doorn, jullie hebben hem vast al eens gezien bij Synergo. Dit schooljaar is zijn laatste jaar als student aan het Sport College, en hij vervolgt zijn stage bij mij. Hij mag steeds zelfstandiger gaan werken en zelf de lessen geven, en ik ondersteun hem hierbij en zorg voor optimale begeleiding. Sinds vorige week heb er een tweede stagiair bij, een bekende van jullie! Lindsy Krop speelt sinds dit jaar bij Dalto en is net gestart met haar opleiding Sport en Bewegen. Ook zij komt me dus helpen!

Afspraken volgend jaar

Samen met Ineke heb ik  onlangs een gesprek gehad bij Harten voor Sport, een organisatie voor sporten en bewegen in de Utrechtse buurten. We zijn van plan om zo snel mogelijk Korfbals’Cool en Kangoeroes’Cool op te zetten, twee projecten in de wijk, waarmee we kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met onze sport. Op deze manier hopen we kinderen voor langere tijd (langer dan het naschoolse aanbod) te binden aan een vereniging, omdat we korfbal structureel gaan aanbieden bij Buurt Sport Club. Binnenkort hoor je hier meer over!

Tot binnenkort op het veld!

Sportieve groet,

Manouk van Vliet

Combinatiefunctionaris Korfbal

Stichting Sport en Samenleven Utrecht