Volle bak: Veerkracht en eenheid

Prinsjesdag vandaag. Veerkracht, eenheid, saamhorigheid. Kernwoorden in de speech van onze koning. Kernwoorden ook in onze club. Veerkracht, omdat dit mooie bedrijf ook dit jaar weer onze club sponsort. Maar ook omdat we het weekend na weekend nodig hebben bij een team. Neem de D4, verloor afgelopen weekend en zullen dat nog wel een paar keer doen, maar wait and see, wij worden beter! Eenheid en saamhorigheid ook. Wat is een club anders dan een groep mensen die met plezier en inzet dezelfde doelstelling hebben: lekker korfballen. En zich daarbij realiseren dat iedereen daar zijn of haar steentje aan bijdraagt.

Maar! Laat ik beginnen met nogmaals een groot compliment te geven aan de kantinecommissie Marijn, Dennis, Jari en Ewoud voor al hun werk en coordinatie van de vele klusvrijwilligers in de (warme) zomervakantie. De kantine is modern, fris, licht en sluit mooi aan bij de club die we zijn. Er is volop ruimte voor korfbalfoto’s, feestfoto’s, sponsorpromotie. Het was een enorme klus maar het resultaat is fantastisch. Het openingsfeest was vooral voor hen. En voor de nieuwe belijning op ons veld; Synergo speelt op het door het KNKV geintroduceerde kleinere veld, dat voor attractiever korfbal zal gaan zorgen. Sander Harskamp en Hans de Wind hebben hier de afgelopen jaren voor gezorgd. Deze week wordt de geverfde cirkel alsnog ingesneden, omdat de lijnen te snel vervaagden. Mooie samenwerking met de gemeente Utrecht. Als D4-trainer ben ik er ook blij mee; we hebben 30 minuten meer voorbereidingstijd op zaterdag omdat we geen ingewikkeld lijnenspel meer hoeven uit te leggen:)

Korfbal voorop! De selectie is verdienstelijk van start gegaan tegen Duko en won de laatste wedstrijd met 26-7. Zij gaan voor een plek bovenin de 2e klasse. Alex en team: succes! Gaf dat Jesse en Fleur afgelopen weekenden hun eerste speelminuten hadden in het eerste. De A1 doet het goed, zij zijn vooralsnog ongeslagen en doen aan publiekwerving. Dat werkt! Op zondag spelen drie teams dus ook die dag is er volop te beleven op het veld. De acht E-teams spelen 4Korfball en dat levert mooie uitslagen en veel plezier op. Rob Lof geeft ook dit jaar weer begeleiding aan trainers van E- teams en ook de D-teams worden begeleid. Sem de Wind, vers van de pers, werd gisteren geselecteerd voor selectie team van district oost. Gefeliciteerd en ook een groot compliment voor zijn trainers van de afgelopen jaren.

De eerste weekenden ‘verplicht’ fluiten zijn goed verlopen. Het 10e wisselde daar een taart voor uit las ik, klinkt goed! Verplicht fluiten, bardienst draaien en schoonmaken valt met ingang van dit seizoen onder ´Synergo dat zijn wij´. Ook dit jaar zullen we ook weer teams benaderen om niet korfbal gerelateerde activiteiten uit te voeren, want we blijven handjes nodig hebben.

De Vertrouwenscontactpersonen At Voogt en Joke Kraan zijn hun eerste seizoen ingegaan. Zij hebben zich voorgesteld op de informatieavonden voor ouders en staan op de site.

Met de kledinglijn willen we als club onze professionele uitstraling vergroten. Kleding moeten we per 10 stuks van een artikel bestellen en er is een lange levertijd. Daarom houden we eigen voorraad en wordt er een passend kledingwinkeltje achterin de kantine ingericht door Klusbedrijf Leon Desse. Leon voelt zich als oud-Samoslid goed thuis. De kleding heeft schappelijke prijzen, ook als kadootje voor verjaardag, sinterklaas of de kerst, dus bestellen maar!

Voor jij wordt dit seizoen een speciaal jaar, het wordt mijn laatste jaar als voorzitter. Het profiel  waarmee we een nieuwe gaan zoeken komt eraan. Toevallig ontmoette ik een verslaggever van Radio 1 op een NOC NSF bijeenkomst, georganiseerd door VSU. Het interview was recent op radio 1 in een serie over vrijwilligers en besturen bij sportverenigingen. Dit jaar is alles voor de laatste keer. Daar is maar een woord op van toepassing: genieten!

Anne de Roos