Highlights uit de JAV van 20 juni 2014

Ca 35 leden beloonden afgelopen vrijdag de commissies en het bestuur voor hun seizoenswerk voor Synergo. Dat zijn er wat mij betreft te weinig en dat baart me soms zorgen. Onze club is sterk groeiende, en met elk lid erbij komen er verwachtingen bij. Van commissies wordt verwacht een visie, beleid en bijbehorend jaarplan te hebben waar het grootste deel van de leden achter kan staan. De JAV is de avond bij uitstek waarop leden, jeugdleden en hun ouders zich kunnen laten horen.

Misschien betekent dit dat we beter moeten communiceren, andere manieren moeten zoeken om leden te interesseren, te betrekken. Of een ander moment moeten kiezen Daar zullen we uiteraard over nadenken. Ik zie het uiteindelijk, als altijd positief: de verslagen en plannen zien er gewoon top uit, iedereen is tevreden over onze grote groep vrijwilligers en de koers die de vereniging vaart. Ik zet hieronder wat highlights neer.

Aandacht voor financien

Op voordracht van de kascommissie verleende de vergadering de penningmeester(s) decharge voor het gevoerde beleid over 2013. Wel kregen we aanbevelingen mee: financiele stromen van de kledinglijn inzichtelijk, kantineomzet versus activiteiten, contributiebetalingen (achterstand en voorschot) strakker managen, duidelijke toerekening kosten zaalhuur aan boekjaren en transparantie in de bonus / malus die we krijgen voor het tekort/overschot aan scheidsrechters en beoordelaars. Het bestuur zal komend seizoen vaker met de kascommissie zitten om de inrichting en bewaking gedurende het jaar scherp te houden.

Fundament commissies en jaarplan verder versterken

De JAV ging akkoord met de insteek om komend seizoen niet teveel nieuwe dingen te doen, maar :

  • Dezelfde activiteiten nog beter doen
  • Bewaking op uitvoering jaarplan: vragen, hulp bieden, bijstellen plan.
  • Bestuur faciliteert commissies met ondersteuning en 4 maal een commissieoverleg tbv afstemming
  • Als seizoen is gestart: in november / december 2014 de tijd om de visie te bekijken en eventueel verder in te vullen.

Dat er oefening nodig is om het fundament te versterken toonde voorzitter Anne aan door alle 35 aanwezigen 3 x 10 squads te laten doen, zoals de korfbalfitters elke donderdag doen. Filmpjes zijn op verzoek bij Walter te verkrijgen.

Speerpunten en focus op scheidsrechters en accommodatie: tijd voor beleid, denk mee, praat mee!

Voor deze onderwerpen starten we nu al met visie en vereniging brede aanpak. Esther van der Hei gaf een inspirerende en duidelijke presentatie over de noodzaak en aanpak van het werven van scheidsrechters en beoordelaars. We hebben 6,5 scheidsrechters en beoordelaars nodig. Op dit moment hebben we er 3. Dat betekent dat we komend seizoen een potentiele boete kunnen verwachten van € 3.000. Deze boete zullen we zichtbaar opnemen in de begroting 2014-2015. Een van de maatregelen is dat we kennisopbouw en fluiten verplicht zullen gaan stellen, te beginnen voor leden die geen vrijwilligerstaak doen. Meer weten? Neem contact op met Esther van de Hei en vraag naar de presentatie.

Dinsdag 24 juni is de brainstormsessie over de accommodatie onder leiding van Hans de Wind. Onze nieuwe kwartiermaker schetste kort de mogelijkheden van onze accommodatie en vooral locatie in de toekomst. Synergo ligt op een unieke plek en op het kruispunt van verschillende wijken. Ook dit was een motiverend verhaal. De vergadering ging akkoord met het volgende voorstel:

  1. Starten opzetten accommodatiecommissie
  2. Aanstellen Hans de Wind als kwartiermaker
  3. Uitvoeren acties seizoen 2014-2015 zoals aangegeven in beleidsplan,
  4. Terugkomen naar JAV 2015 met voorstel tot instelling accommodatiecommissie.

Bestuur: Anne, Eva, Oskar, Jeroen, Marc en een vacature secretaris

Marc Verhoeven is door de ledenvergadering bekrachtigd als bestuurslid PR, Imago en communicatie. ´Er staat iets te gebeuren bij Korfbalvereniging Synergo´ gaf hij in zijn visie aan. Aandacht voor sponsors, naambekendheid, uitstraling in de kantine, op de kantine en rondom het veld  en bij de ingang zijn de eerste dingen waar hij mee aan de slag gaat. Anke trad terug en daarmee is er een vacature secretaris ontstaan. Check het profiel of het iets voor jou is. Anne kondigde haar laatste jaar als voorzitter aan. de ledenvergadering praatte mee over de werkwijze om tot de keuze van een nieuwe voorzitter te komen.

Beker van verdienste naar Ineke Engels

Ineke kreeg de beker van verdienste uitgereikt voor al haar werk en inzet voor jeugd, werving van nieuwe leden en haar bemiddelingskracht. Zie het aparte nieuwsbericht voor alle info.

Frank Dingjan 50 jaar lid KNKV bij SAMOS en Synergo

Mooi feit! 50 jaar lid bij je korfbalclub en in dit geval bij 1 club. Frank Dingjan nam het speldje, diploma en lekker biertje in ontvangst. Hij werd toegesproken door voorzitter Anne. Frank is tevens erelid, heeft de beker van  verdienste al tweemaal gekregen en is nog steeds actief.

Joke Kraan en At Voogt stelden zich voor als vertrouwenscontactpersonen van Synergo

Het is belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak en veilig voelt bij Synergo door de manier waarop we met elkaar omgaan. Gelukkig zijn wij een vereniging die door de leden, maar ook door mensen erbuiten als heel leuk ervaren wordt. Toch kan het wel eens voorkomen dat een lid last heeft van vervelende opmerkingen of blikken, van pesten, zich buitengesloten voelt, of erger nog, van seksuele intimidatie. Ook is het mogelijk dat iemand zich zorgen maakt om iemand of om een situatie. Leden kunnen hiervoor terecht bij de VCP. De gesprekken zijn vertrouwelijk. Indien de VCP vindt dat er andere hulp nodig is, dan zal dat samen besproken worden en slechts met toestemming van het betreffende lid in gang worden gezet. Lees meer op de site

Communicatie: website, facebook, persoonlijk

De communicatie kwam meerdere keren aan bod. De website Synergo.nl is ons officiele orgaan. Daar communiceren commissies hun updates. Uitnodigingen en wervingsacties voor activiteiten, clinics, etcetera start op de website, kan offline door papier en persoonlijk aanspreken. Facebook is geen formeel orgaan, en slechts ondersteunend.

Was dit alles? Lang niet. Vraag de JAV Synopsis op als je wilt weten wat er allemaal besproken is. De notulen komen vlak na de zomer beschikbaar.

Of, vraag een van de aanwezigen ernaar. Bijvoorbeeld op de zomertrainingsavond (donderdag), tijdens het klussen in de kantine (vanaf a.s. zaterdag kun je komen schuren en verven) of a.s. dinsdag bij de brainsessie over de accommodatie.

Namens het bestuur,

Anne