Update Combinatiefunctionaris

Hallo Synergo!

April 2014
Het is weer de hoogste tijd voor een update. Afgelopen maand ben ik, in tegenstelling tot de vorige maanden, het meest in het noorden van Utrecht actief geweest. Promotie voor Synergo dus! Op de openbare basisschool Overvecht heb ik op twee verschillende locaties korfballessen gegeven, aan de groepen 1 t/m 4. Het waren mijn eerste korfballesjes aan de groepen 1 en 2 en dat was hartstikke leuk. Met deze kleuters kun je natuurlijk  niet echt korfballen, maar je kunt wel leuke balvaardigheidspelletjes doen. Een bal overgooien is al lastig, dus je moet zo makkelijk mogelijk beginnen. Een bal door een grote hoepel gooien, een pittenzakje in een pylon gooien, met een grote bal kleine blokjes omrollen, etc. De kleintjes vonden het helemaal geweldig, dus ik heb goede reclame gemaakt voor de Kangoeroes van Synergo!

Naast mijn activiteiten in Overvecht en omstreken ben ik verder actief geweest bij HKC in Hoograven. Ik heb geholpen bij de organisatie van het schoolkorfbaltoernooi en verder heb ik ook een aantal lessen op basisscholen in Lunetten verzorgd. Het naschoolse programma in  Rivierenwijk is half april van start gegaan. Er komen nu 28 kinderen 8 weken lang korfballen op de donderdagmiddag. Super geregeld door de Gemeente, dat kinderen die niet op een sport zitten op deze manier kennis kunnen maken met een sport. En het kost bijna niets!

Overige activiteiten
Ik ben actief geweest tijdens de Koningsspelen bij de Dr. Bosschool. Heel chaotisch, maar gezellig! Veel kinderen uit groep 1 t/m 3 hebben met korfbal kennis gemaakt. Verder heb ik Hans de Wind geholpen bij de schoolkorfbaltrainingen (groep 5 t/m 8) bij de Wittevrouwenschool. In april en mei zal ik daar ook actief zijn, maar dan voor de groepen 3 en 4. Bij groep 3 en 4 zal ik de korfballessen verzorgen samen Hans de Wind én Stefan van Doorn. Stefan is stagiair en komt van het ROC Sport en Bewegen. Stefan ondersteunt mij bij de clinics op de basisscholen en hij heeft voor HKC een Kangoeroedag georganiseerd.

Hartstikke leuk en handig! Zoek je ook een leuke stageplek, stuur mij dan een berichtje.

Hulp gevraagd!
Stefan is er op maandagen en woensdagen om te assisteren bij het geven van clinics. Op donderdag kan ik zeker nog hulp gebruiken, aangezien ik er dan alleen voor sta. Alle hulp vanuit de vereniging is heel erg welkom, want de groepen zijn vaak erg groot. Volgende week donderdag 22 mei ben ik in de buurt van Overvecht te vinden. Kun je me helpen, stuur me dan alsjeblieft een berichtje!! CF@synergo.nl

Ik hoor graag van je!

Groetjes en tot snel,
Manouk van Vliet
Combinatiefunctionaris korfbal
Stichting Sport en Samenleven Utrecht