Update vanuit het bestuur

Waar is Synergo op dit moment allemaal mee bezig? Dat kun je hier allemaal lezen. Dat de club niet stilstaat, staat buiten kijf. 

Accommodatie
Materiaalhok
De gemeente heeft haar activiteiten klaar voor de verhuizing van het materiaalhok. Op de oproep voor hulp hebben drie personen gereageerd naar Hans de Wind, deze kunnen echter niet in het weekend van 20/21 april. De verplaatsing van het materiaalhok wordt daarom nog heel even uitgesteld.

Gebruik trainingsveld voetbal
Komende weken wordt het overleg met onze buren DWSV verder opgepakt om te kijken hoe we volgend seizoen gezamenlijk gebruik kunnen maken van het voetbaltrainingsveld. De JTC en TC zitten deze week samen om de 1e opzet voor het trainingsschema van volgend seizoen te maken. Daarmee kunnen we dan in overleg met DWSV.
Het verzoek wordt in ieder geval gedaan om vanaf de 2e helft mei met de Korfbalfitgroep gebruik te kunnen maken van hun trainingsveld.
Op vrijdag 11 april mochten net als andere jaren weer gebruik maken van het trainingsveld. Het opruimen ging prima! Vrijdag 23 mei graag weer met z’n allen zorgen voor zo’n snel en goed opgeruimd voetbalveld.

Visieontwikkeling op accommodatie
Hans de Wind is bezig met het voorbereiden en plannen van een brainstormsessie over een optimaal gebruik van de hele accommodatie. Het wordt vrij denken die avond en spelen met een maquette. Deze sessie zal plaatsvinden voor de JAV van 20 juni.
Als eindresultaat van de avond hopen we een of enkele  gedragen ontwikkelingsmodellen van de accommodatie waar we mee verder kunnen. We kijken ook naar de samenhang van interne en externe bewegingen en processen en wat dat betekent voor de positionering van de club. Zeer boeiend om daar energie in te steken

Kantineverbouwing gaat door in de zomer
De kantinecommissie heeft de smaak te pakken; zij zijn bezig met een wensenlijst voor de kantine. Andere indeling, zichtbaarheid sponsors, ruimte voor een kleding’winkeltje’, meer korfbalbeleving en –sfeer aanbrengen zijn een paar uitgangspunten.
Wil je meehelpen? Graag! Meld je bij Marijn Kool (kantine@synergo.nl) en reserveer tijd en schilderkleren in juni.

Promotie
De Hoogvliet-paspoortactie gaat 23 april van start!

Mascha heeft alle boeken al binnen (zie de facebookgroep!) Dat wordt sparen, ruilen, promoten, zoeken en nog eens ruilen!
We hebben bekende en nieuwe bedrijven uit het netwerk van Synergo bereid gevonden om ons te sponsoren. Binnenkort kunnen alle leden een promotie actie van elke sponsor verwachten.

LinkedIn netwerkgroep
Gerard van Vliet is gestart met het uitzoeken van de netwerkgroep. A.s. donderdag heb ik een afspraak met hem om de doelstelling en de mogeljikheden verder te bekijken en acties te definiëren.

Film en promotie A1 door Jong 030
Jong 030 is druk en enthousiast bezig met de film over onze A1. Afgelopen week zijn de laatste interviews en beelden genomen. Wordt vervolgd! 

Kledinglijn breidt voorraad uit
Er is lekker veel animo voor de kledinglijn. Paula en Loes zullen met name op jeugdmaten voor een hogere voorraad zorgen, zodat we aanvragen sneller kunnen honoreren.
De kantine krijgt tevens een eigen kledinghoekje, zodat er gepast kan worden, alles op slot kan, we ruimte houden voor andere opslag en we de kledinglijn kunnen presenteren in vitrine

Korfbal voorop
TC en JTC starten met voorbereidingen voor het nieuwe seizoen
De technische commissies zijn bezig met trainingsschema, teamindelingen, zoeken van trainers en coaches en nadenken over begeleiding van de trainers. Er is dus veel werk aan de winkel!

Problematisch aan het worden: scheidsrechters
Alle inspanningen van de scheidsrechterscommissie hebben nog lang niet de benodigde vruchten afgeworpen. Een avond met een KNKV-adviseur en stevige ondersteuning van Esther uit de communicatiecommissie leidde tot het door het bestuur gesteunde besluit om de scheidsrechterscultuur te veranderen; scheidsrechter zijn is leuk en gewaardeerd!
Op de komende commissieavond zullen we daar meer aandacht aan besteden. Het betekent in ieder geval dat bij het vullen van de vacatures voor scheidsrechters, trainers en coaches, scheidsrechters voorop zullen staan.

Sociaal
Vertrouwenscontactpersoon
Joke Kraan en At Voogt hebben de cursus tot vertrouwenscontactpersoon van het NOC*NSF afgerond en een certificaat ontvangen. Zij zijn erg enthousiast over de cursus en de functie die zij gaan vervullen. Zij zullen zich gauw voorstellen op de site en uitleggen wat zij precies gaan doen en waarvoor jullie bij hen terecht kunnen. Ook op de jaarlijkse algemene vergadering zullen zij aanwezig zijn zodat jullie kennis met hen kunnen maken.

Lief- en leedplan
Synergo is graag betrokken bij zijn leden en laat bij bijzondere gelegenheden graag iets van zich horen. Denk hierbij aan leuke dingen zoals jubilea, geboorte en huwelijk maar soms helaas ook vervelendere zaken zoals ziekte, blessures en overlijden. Daarom ligt er nu een lief- en leedplan ter bespreking in het bestuur. Hierin staat beschreven voor welke gelegenheden we als Synergo kaartjes versturen of bloemen of cadeautjes geven. Ook is hierin vastgelegd hoe we gaan borgen dat we dit consequent naar alle leden doen, en daar is straks ook jullie hulp bij nodig. Zodra het lief- en leedplan is vastgesteld zullen we dit naar jullie communiceren.

Financieel
Penningmeester is los
Penningmeester Jeroen is niet te missen. Op E-trainingsavonden, zaterdagmorgen, de AHOY-finale, friet etend bij het eerste en als coach op het schoolkorfbaltoernooi. Maar dat zijn de LOL-zaken. Hij heeft ondertussen een rondje gemaakt langs een flink aantal commissies om financiele afspraken te maken over budget, inkomstenstromen en uitgaven.

Voor 20 mei contributieachterstand betalen
Als er iets niet leuk is, dan is het wel achterstallige betalingen binnenhalen. Liever zet Jeroen zich in voor zinvolle, leuke zaken van het penningmeesterschap. Jij kunt hem daarbij helpen. Hoe? Door je contributie te betalen voor 20 mei. Het zou fantastisch zijn als de hele contributieachterstand van ca €6.000 volledig betaald is voordat we de JAV-Synopsis versturen.

JAV op vrijdag 20 juni – wees erbij!
Wie denkt dat de JAV saai is, heeft ongelijk. Daar bepalen we jaarlijks met elkaar de toekomst van de club. Er is weer een heleboel te bespreken. Hoe komt onze accommodatie eruit te zien? Wie wint de Beker van Verdienste? Hoe ziet de jaarkalender komend seizoen eruit? Commissies presenteren hun plannen en leggen verantwoording af over al hun acties. Beloon hun inspanningen van dit jaar en wees erbij.

Namens het bestuur,
Anne de Roos