Nieuws van de combinatiefunctionaris

Hallo Synergo!
Afgelopen maand ben ik ontzettend druk geweest met het geven van korfbalclinics! Omdat de eerste maanden van mijn werkperiode wat rustiger waren, moest ik nu extra veel uren maken en dat heb ik zeker gemerkt! De afgelopen weken ben ik drie dagen per week werkzaam geweest op veel scholen in Utrecht. In het begin was ik voornamelijk in Hoograven actief, maar inmiddels kom ik ook steeds meer in Overvecht en omstreken. 

Het geven van korfbalclinics gaat hartstikke goed. Ik heb tot nu toe les gegeven aan kinderen uit groep 3 t/m 8. Ik heb heel veel verschillende klassen gehad. Sommige kinderen (vooral de stoere groep 8’ers) hebben helemaal geen zin in korfbal, die vinden voetbal of basketbal veel stoerder. Gelukkig zijn er ook heel veel kinderen (het grootste deel!) die het ontzettend leuk vinden en hard werken tijdens de lessen en is vrijwel ieder kind na afloop van mijn korfbalclinics enthousiast! Ik merk goed dat het veel uitmaakt of de vakdocent (de gymmeester of gymjuf) korfballen stimuleert en of hij/zij ze ook enthousiast heeft gemaakt voor het schoolkorfbaltoernooi.

Drie weken geleden heb ik de eerste korfbalclinics op het Synergo-veld gegeven. Ik heb samen met Wim korfbalclinics gegeven in de gymzaal van de Dr. Bosschool. Voor de tweede korfbalclinic kwam de school met 2x 60 kids naar ons veld om daar een les van ieder één uur te krijgen. Dit was wel heel heftig en een grote uitdaging om het soepel te laten verlopen. Gelukkig kreeg ik fantastische hulp van Ewoud, Kevin en Ineke. De ochtend verliep prima. Na afloop hebben we veel enthousiaste reacties van kinderen, ouders en leerkrachten ontvangen! Echt superleuk!

Afgelopen week en woensdag 2 april  hebben ook de kinderen van Basisschool De Fakkel kennis gemaakt met korfballen op het Synergo-veld. Samen met Jari heb ik ze geleerd te schieten, te gooien en te vangen en natuurlijk samen te spelen. En dat alles onder het genot van een warm zonnetje!

En dan natuurlijk nog de vriendjes- en vriendinnetjesdag op 22 maart! Er mag nog wel even herhaald worden dat dit evenement ook dit jaar een succes was! Ongeveer 60 kids hebben een erg leuke ochtend bij Synergo gehad met 19 spellen, een springkussen, snoep, chips, limonade en frietjes. De dag verliep top dankzij de goede organisatie van de wervingscommissie en de kantinecommissie. Daarnaast hebben 11 studenten van het ROC Midden Nederland en MBO Utrecht ons fantastisch geholpen als begeleiders van groepjes. De basis voor een leuke samenwerking met deze scholen is gelegd!

Mocht je mij ook een keer willen helpen bij de korfbalclinics? Heel graag!! Stuur mij even een mailtje. Het mailadres is CF@synergo.nl.

Tot binnenkort!

Groetjes,
Jullie combinatiefunctionaris
Manouk van Vliet