Update van Manouk!

Beste leden van Synergo!

Hier de eerste update over mijn werkzaamheden als combinatiefunctionaris bij Synergo. Zoals iedereen op de site heeft kunnen lezen ben ik sinds 1 december 2013 werkzaam bij de SSU als combinatiefunctionaris. Als combinatiefunctionaris geef ik met name korfballessen en clinics op basisscholen en naschoolse opvang en ondersteun ik de verenigingen Synergo en HKC waar nodig is.

Regelmatig in de sporthal
De afgelopen twee maanden ben ik druk geweest met veel verschillende dingen. Allereerst moest ik mijzelf een beetje wegwijs maken binnen de verenigingen. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, een aantal vergaderingen van diverse commissies bijgewoond en ik ben regelmatig in de sporthallen aanwezig geweest. Er zijn nog steeds veel leden en vrijwilligers die ik niet ken en die mij niet kennen, dus ik ga hier de komende tijd gewoon mee door.

Organiseren en ondersteunen
Tijdens de vergaderingen heb ik mijzelf voorgesteld aan de commissieleden en is er gesproken over onder andere de schoolkorfbaltoernooien, het organiseren van een vriendjes- en vriendinnetjesochtend en ondersteuning van jeugdtrainers van Synergo. Ik ga de komende tijd helpen bij de organisatie van het schoolkorfbaltoernooi en de vriendjes- en vriendinnetjesochtend. Daarnaast ben ik al van start gegaan met gesprekken met jeugdtrainers. Ik zal zo nu en dan een training komen bekijken en samen met de trainers kijken hoe ik hen kan ondersteunen.

Les geven op scholen
Naast het kennismaken met de verenigingen heb ik mij ook gericht op de het onderwijs. Ik heb de afgelopen maanden bij een aantal clinics van andere combinatiefunctionarissen in Utrecht (tennis en volleybal) en Amsterdam (korfbal) meegekeken. Dat was erg leuk en leerzaam en ik heb zeker wat nieuwe ideëen voor mijn eigen lessen opgedaan.

Afgelopen week mocht ik eindelijk zelf aan de slag op de scholen. Ik ben begonnen in Hoograven op bassisschool de Hoge Raven en de Ariënsschool. De eerste lessen heb ik samen met Teja Willemse van HKC gegeven en daarna ben ik zelf aan de slag gegaan. De lessen gingen hartstikke goed en het was erg leuk om kinderen kennis te laten maken met onze sport. De komende tijd ga ik op een aantal scholen in Utrecht twee keer een les onder schooltijd geven, dit noemen we ‘warmmaaklesjes’. Ik kom twee weken achter elkaar met de kinderen korfballen, en als ze het leuk vinden kunnen ze zich opgeven voor de naschoolse korfballessen, die ik ook ga verzorgen.

Synergo erkend leerbedrijf!
En dan het laatste puntje! Jullie hebben het al kunnen lezen, maar sinds kort is Synergo een erkend leerbedrijf met het Calibris-keurmerk. Dat houdt in dat er nu studenten van de ROC’s sport en bewegen officieel stage mogen lopen bij onze vereniging. Dat heb ik samen met Ineke Hoogewoning geregeld. Klinkt professioneel hè? J

Tot in de zaal of tot de volgende update!

Groetjes,

Manouk