Worden Synergo 1,2 en 3 kampioen?

Synergo 1, 2 en 3 zijn dicht bij een unieke prestatie. De teams staan na dit weekend alledrie op de eerste plaats. Er is zelfs een scenario waarin de drie teams op zaterdag 9 maart in De Dreef achter elkaar hun kampioenswedstrijd spelen tegen de directe concurrent. 

Synergo 3 won zaterdag na een goede eerste helft van Victum en staat met 20 punten uit elf wedstrijden bovenaan. De enige nederlaag was tegen SGV. Telstar volgt in de stand op drie punten, SGV op vier, maar de Culemborgers hebben nog een wedstrijd te goed. Op 9 maart speelt het derde thuis tegen… SGV. Als beide ploegen hun komende twee wedstrijden winnen valt op 9 maart de beslissing. Aan een gelijkspel heeft het derde dan genoeg. Bij verlies volgt er een beslissingswedstrijd.

Synergo 2 begon het zaalseizoen zwak met een overwinning en maar liefst drie nederlagen. Het zit echter zo dicht bij elkaar in deze poule dat die achterstand na elf wedstrijd weer is ingelopen. Het tweede is bovendien bezig met een uitermate sterke serie en won zes van de laatste zeven wedstrijden. Synergo 2 staat nu samen met PSV 3 bovenaan met 15 uit 11, Juliana en ADO volgen op slechts een punt. Zondag speelt het tweede weer een belangrijke wedstrijd tegen PSV. Drie keer winnen betekent daarom sowieso het kampioenschap. De laatste wedstrijd op 9 maart tegen ADO kan dan zomaar tussen de nummers een en twee gaan.

Synergo 1 bleek afgelopen zondag andermaal twee maten te groot voor Dordrecht. Na drie kwartier stond er een ontluisterende 6-20 tussenstand op het scorebord. Het laatste kwartier kwam daar nog maar een doelpunt bij, Dordrecht mocht nog drie ere treffers maken. Eindstand: 9-21. Met nog drie wedstrijden te gaan is de voorsprong van Synergo 1 op ADO drie punten en op BMC zes punten. 24 februari staat de ontmoeting met het laaggeklasseerde OEC op het programma. Dan volgen de ontmoetingen met BMC en ADO. Als de eerste wedstrijd gewonnen wordt, kan Synergo op 2 maart op bezoek bij BMC kampioen worden. Bij puntverlies wordt de thuiswedstrijd tegen ADO (als ADO geen punten meer morst) op 9 maart beslissend.

De komende weken gaan de beslissingen vallen. Noteer alvast in je agenda: zaterdag 9 maart, vanaf 14.30, een of meerdere kampioenswedstrijden in De Dreef!

Programma, uitslagen en standen
Bekijk het programma voor komend weekend.
Bekijk de uitslagen van afgelopen weekend.
Bekijk de standen van alle Synergo-teams.