Nieuw: ouders fluiten F-wedstrijden!

Vanaf vandaag regelen de ouders van de F-teams zelf een scheidsrechter voor thuiswedstrijden. De moeders van Diede (F1) en van Dani (F3) hadden de primeur: Maaike en Petra floten hun eerste korfbalwedstrijd. Superstoer!

Door deze nieuwe aanpak kunnen we op een slimme manier met kader omgaan voor onze snel groeiende jeugdafdeling. Mogelijk gaan we na de zomer ook ouders van de E-teams vragen te fluiten. Is dat moeilijk? Een wedstrijd fluiten als je zelf niet korfbalt? Nou, makkelijk is het niet. Leuk wel! En we bereiden ouders goed voor. Zo gaf Rudolf afgelopen week een workshop aan geïnteresseerde ouders. En is er een ‘handleiding’ waarin de regels staan uitgelegd en wordt verteld over de manier waarop je een F-wedstrijd leidt. Ook kunnen geïnteresseerde ouders een wedstrijd meelopen met een ervaren scheidsrechter en zelf tijdens een training een oefenpartijtje fluiten onder begeleiding. Ook interesse? Mail dan naar jtc@synergo.nl. Ook als je andere dingen bij de jeugd wilt gaan doen.

Wim

De primeur: Moeders Maaike en Petra floten hun eerste F-wedstrijd