Pannenkoeken, korfbal en bekers (schoolkorfbal)

Spannend was het afgelopen vrijdag voor de kinderen van groep 3, 4 en 5. Zij gingen namelijk strijden voor die eerste plaats en de bijbehorende beker.

Na de drukbezochte training van maandag 7 mei op het Synergo veld, waren de kinderen er helemaal klaar voor. De eerste kinderen kwamen om 15.00 uur al op het veld. Rond 15.30 uur stroomde het veld vol met kinderen, ouders, opa´s, oma´s, begeleiders, leerkrachten en onze vrijwilligers.

Yes, yes yes! Doordat de teams op tijd aanwezig waren, konden de wedstrijden om 16.00 uur starten. Overal werd er fanatiek gespeeld. De kinderen hadden er plezier in. Ouders sprongen een gat in de lucht wanneer hun kind gescoord had.

Na de poule wedstrijden moesten de punten snel bij elkaar op worden geteld. Welke teams zouden door gaan naar de kruisfinales en voor welke teams was het toernooi afgelopen? Rondom het wedstrijdsecretariaat stonden er al veel kinderen en begeleiders vol spanning te wachten. Na de kruisfinales en de halve finales ging de grote finale van de groepen 3/4 tussen de Paulusschool 5 en De Regenboog 5. De finale groep 5 werd gespeeld tussen Wittevrouwen 1 en De Regenboog 2.

Er werd fanatiek gespeeld tijdens beide finales. De kinderen waren erg aan elkaar gewaagd. Bij de groepen 3/4 heeft de Paulusschool 5 uiteindelijk met 4-2 gewonnen en bij groep 5 won Wittevrouwen 1 met 1-0.

Reuze druk was het in de kantine bij de pannenkoekentafel. Pannenkoek met stroop, pannenkoek met suiker, pannenkoek met stroop en suiker. Op een gegeven moment plakte alles waar ook maar een kind met een pannenkoek was geweest. Ook bij de bar en in de keuken was het een gekkenhuis.

Pannenkoeken
Graag willen wij Rob Wallenburg en zijn collega’s van sporthal De Galgenwaard hartelijk danken voor hun medewerking. Wij zijn ieder jaar weer heel blij dat we al het materiaal kunnen lenen. Johan van Kooten Niekerk en George Engels zorgen er ieder jaar weer voor dat al het materiaal, op beide schoolkorfbal dagen, weer tijdig bij Synergo is en brengen het schoon weer terug. Fijn dat wij ieder jaar weer op jullie kunnen rekenen.

Ook Bep willen wij hartelijk bedanken voor de verzorging van de EHBO. Jan Willem en George voor het uitleggen van de velden en Sander Harskamp voor het geluid. Ook een extra bedankje aan Ali en Gerrit Harskamp. Zij zijn al jaren onze vaste krachten bij het patat bakken en het uitdelen van alle pannenkoeken.

Verder alle vrijwilligers bedankt; barmensen, pannenkoeken bakkers, pannenkoeken uitdelers, de soepmaker, de sponsoren en alle scheidsrechters. Hierbij vooral een groot dank aan alle Synergo jeugdleden die zowel bij de trainingen aan de scholen als op het toernooi zelf als scheidsrechter enorm hebben geholpen. Zonder jullie was dit niet gelukt!!

Televisie
Op het toernooi was Overvecht TV aanwezig. Zij hebben een leuk item gemaakt over sporten en sportverenigingen in Overvecht. Dit is volgende week dinsdag 22 mei of dinsdag 29 mei te zien bij RTV Utrecht. Ook waren er een aantal raadsleden van de Gemeente Utrecht op het toernooi aanwezig om eens te zien hoe ons jaarlijkse toernooi er nu uit ziet.

Op zaterdag 2 juni vindt het Provinciale schoolkorfbal toernooi plaats. De organisatie van dit toernooi is in handen van korfbalvereniging Tweemaal Zes in Maartensdijk. Kom onze Utrechtse winnaars aanmoedigen! Het toernooi start om 10.00 uur.

Schoolkorfbalcommissie Synergo
Lizzie, Elise, Johan en Ineke