Schoolkorfbal 2012, deel 1

Afgelopen vrijdag stond het eerste deel van het schoolkorfbaltoernooi op het programma. Regen, zon, honderden kinderen en supporters en heel veel plezier. Een terugblik op een geslaagd toernooi.

Een fotoimpressie is te vinden in ons fotoboek.

Om 15.00 uur arriveerden de eerste kinderen op ons veld. We waren gelukkig al vroeg in de middag gestart met het uitleggen van de velden en de voorbereidingen voor het grootste schoolkorfbal toernooi van Utrecht. Rond 15.30 stroomde het Synergoveld vol met kinderen en niet alleen kinderen, maar ook ouders, opa’s, oma’s, leerkrachten, begeleiders en niet te vergeten onze eigen vrijwilligers.

Dit jaar deden er 39 teams van tien scholen mee op ons jaarlijkse schoolkorfbal toernooi. De weersvoorspellingen waren de hele dag door niet al te gunstig. Het bleef onzeker, zou de storing met regen- en onweersbuien over ons veld trekken of toch niet…………………. De buienradar werd veelvuldig geraadpleegd. Helaas toen we om 16.00 met de wedstrijden begonnen, barstte het boven ons ook los. Het eerste half uur was dan ook erg nat. Gelukkig klaarde het weer daarna op en kwam zelfs het zonnetje door. Er is door alle teams gestreden, want wie wil er nu geen kampioen worden?!

Rond 19.15 waren de poule wedstrijden afgelopen en was het even druk tellen en liep de stress op bij Johan, Lizzie en Elise. Alle kinderen wilden toen natuurlijk gelijk weten, of ze doorgingen naar de halve finale of niet! Rond 19.30 waren de teams voor de halve finales bekend.

Halve finales:

Groep 8: De Regenboog 2 – Cleophas 1 1-0
Groep 8: De Fakkel 1 – De Fakkel 2 4-3

Groep 7: Wittevrouwen 1 – Cleophas 2 Wittevrouwen wint na strafworpen
Groep 7: De Regenboog 5 – Voordorp 1 (op doelsaldo) 2-5

Groep 6: Cleophas 3 – De Wissel 3 0-2
Groep 6: OBS de Koekoek 4 – Voordorp 2 3-0

Finales:
Groep 8: De Regenboog 2 – De Fakkel 1 De Fakkel wint na strafworpen
Groep 7: Voordorp 1 – Wittevrouwen 1 3-2
Groep 6: De Wissel 3 – OBS de Koekoek 4 0-3

De kampioenen De Fakkel (groep 8), Voordorp (groep 7) en OBS de Koekoek (groep 6): van harte gefeliciteerd! De sportiviteit prijs ging dit toernooi naar De Regenboog.

Vrijwilligers bedankt!

De finalewedstrijden werden dit jaar gefloten door Paula, Ruben en David. Bedankt, jullie waren top! De pannenkoeken die door vele ouders waren gebakken gingen er gretig in. Het toernooi staat dus niet voor niets bekend als het toernooi waar je de lekkerste pannenkoeken kan eten. Wij willen alle ouders dan ook hartelijk bedanken dat zij weer voor ons hebben willen bakken. Daarnaast willen wij alle scheidsrechters bedanken voor hun inzet. Ook de vrijwilligers achter de bar en in de keuken willen wij bedanken. Zonder al deze vrijwilligers zouden wij het grootste schoolkorfbal toernooi van Utrecht niet kunnen organiseren. BEDANKT ALLEMAAL!

Deel twee

Het lijkt nu nog ver weg, maar de voorbereidingen voor het schoolkorfbal toernooi van 11 mei zijn ook al weer in volle gang. Ook op dit toernooi doen er weer enorm veel teams mee. De groepen 3 t/m 5 strijden dan om de beker voor deze groepen. Op dit moment hebben er bijna 60 teams zich ingeschreven. Kortom, het zal op 11 mei weer krioelen op ons veld. Ook voor dit toernooi vragen wij weer jullie hulp. Wil je fluiten, helpen bij het uitdelen van pannenkoeken of wil je voor deze kinderen pannenkoeken bakken, laat het ons dan weten. Ook voor de trainingsavond op maandag 7 mei van 18.00 tot 19.00 vragen wij hulp. Schrijf je naam op de lijst in de kantine! Of mail naar Lizzie (wizzielizziewizzie@hotmail.com ) of naar Ineke (ineke.hoogewoning@ziggo.nl).

Alvast bedankt!

Schoolkorfbal commissie

Lizzie, Elise, Johan en Ineke