Schoolkorfbal succes, KZ kampioen

Na een succesvol schoolkorfbaltoernooi op vrijdag, kroonde Koog Zaandijk zich zaterdagavond in Ahoy tot Nederlands kampioen. Ruim zestig Synergo-ers waren daar getuige van. Morgen spelen S8, S3, S2 en S1 thuis op het Synergoveld.

Na een lange vrijdag met schoolkorfbal, begon het korfbalweekend zaterdag alweer vroeg. Vanwege Ahoy kwamen was er enkel programma voor de jongste jeugd. Overwinningen waren er voor de F3, E4 (9-0 maarliefst!) en B2. De F4, F2, F1 en C2 verloren.

Daarna toog een grote groep van Synergo naar Rotterdam voor de zaalkorfbalfinales. Daar zagen we Dalto A1 na verlenging verliezen van PKC. Fortuna won na een doelpuntrijke wedstrijd de strijd om de derde plaats van Blauw Wit (27-25). KZ en PKC speelden een kwalitatief matige, maar wel spannende finale, die uiteindelijk met 20-19 werd gewonnen door de ploeg uit Koog aan de Zaan (KZ).

Zondag spelen Synergo 8, 3, 2 en 1 op het Synergoveld. Voor al deze teams zeer belangrijke wedstrijd in strijd om het kampioenschap (S8 en S3) en tegen degradatie (S2 en S1).