Punten uit de bestuursvergadering van 26 maart 2012

Hieronder volgt weer een verkorte weergave van de punten die besproken zijn op de afgelopen bestuursvergadering. Heb je vragen of opmerkingen, schroom dan niet om contact op te nemen via bestuur@synergo.nl

Technische zaken:
Naar aanleiding van het vertrek van Klaas als hoofdtrainer hebben we gesproken over het ambitieniveau dat Synergo op korfbalgebied kan en moet nastreven. Duidelijk is dat we, met ons enorme potentieel in de jeugdafdeling, daar in ieder geval op in moeten zetten als het gaat om trainers en dergelijke. Er zal een bijeenkomst worden belegd met in ieder geval JTC, TC en bestuur over het vervolg.

Scheidsrechters:
Alle leden en ouders van jeugdleden zullen binnenkort een brief ontvangen met daarin een oproep voor scheidsrechters en bemanning van een scheidsrechterscommissie. Vanuit het KNKV wordt veel (financiële) druk uitgeoefend op de verenigingen, opdat zij genoeg scheidsrechters en beoordelaars leveren. Het wordt voor ons, net als voor vrijwel alle andere verenigingen, bijna onmogelijk om aan de eisen van de bond te voldoen met ons huidige aantal scheidsrechters, maar natuurlijk doen we er alles aan om dit te laten lukken. We hebben dringend nieuwe mensen nodig!

Financiën:
De betalingen van de kantinebriefjes zijn heel behoorlijk op orde. Er staat vanuit de zaalperiode inmiddels wel weer wat open, maar de bedragen lopen steeds minder hoog op.
In het nieuwe seizoen zal incasso mogelijk zijn op de kantinebriefjes en op de contributie. Op de JAV wordt daar een nadere toelichting op gegeven.

Sponsorcommissie:
Deze commissie is onderbemand en nu duidelijk is dat hoofdsponsor Veerkracht na dit seizoen niet doorgaat met sponsoren, stelt ons dat voor problemen. Ook hier is dringend aanvulling gewenst en we denken daarbij vooral aan mensen met een commerciële achtergrond, een korfbalachtergrond is van veel minder groot belang.

Combinatiefunctionaris:
Contactpersoon vanuit de VSU, Germen van Heuveln, heeft de vergadering bezocht om kennis te maken en wat meer te vertellen over het werk van de combinatiefunctionaris. Afgesproken is, dat Ineke contactpersoon zal zijn voor zowel Lizzie als de VSU.

G-korfbal:
We onderzoeken de mogelijkheden om wederom G-korfbal op te starten. Zowel vanuit de VSU als vanuit het KNKV wordt dit gestimuleerd. Er is een gesprek geweest met beide partijen en de conclusie is dat we er enthousiast tegenover staan, maar dat er eerst meer veldruimte moet zijn, omdat het anders niet te realiseren is. Dit hebben we ook heel duidelijk naar de VSU aangegeven.

Schoolkorfbal:
Het eerste toernooi komt er bijna aan en de voorbereidingen zijn in volle gang. 20 april is het toernooi voor groep 6 t/m 8 en de eerste trainingen hebben vrijdag 30 maart plaatsgevonden op het veld.

Hoge-hoed-toernooi:
Zaterdag 24 maart werd het veldseizoen begonnen met een hoge-hoed-toernooi: alle teams werden door elkaar gehusseld en speelden tegen elkaar. Dankzij de prima organisatie door Joke Jansen en Ron van Vliet was het een groot succes.

Lief en leed:
Peter Kalisvaart en Inge van de Weerd zijn beiden geopereerd en maken het naar omstandigheden goed. We wensen hen veel sterkte bij het herstel!