Veldindeling: nieuwe mijlpaal voor Synergo!

Met het verschijnen van de veldindeling vorige week, is een belangrijke ambitie van Synergo werkelijkheid geworden.

Komend veldseizoen spelen de A1, B1, C1, D1, E1 en F1 in de tweede klasse. Nooit eerder speelden alle eerste jeugdteams van Synergo op zo’n hoog niveau.

De ambitie van Synergo is om alle eerste jeugdteams in 2015 stabiel in de tweede klasse te laten uitkomen. Het lijkt erop alsof dat nu al is gelukt. De B1, C1, D1 en F1 draaien (boven verwachting) goed mee in hun poules. De E1 speelt nu nog derde klasse, maar met een veldkampioenschap en in de zaal 13 punten uit zeven wedstrijden en een doelsaldo van +52 zijn ze duidelijk toe aan een stapje hoger. De A1 heeft het zwaar, maar een de 13-14 nederlaag tegen Dalto laat zien dat ze zeker op dit niveau thuishoren!

Uiteraard is er nu niet veel tijd om stil te zitten en achterover te leunen. Er moet nog veel gebeuren. Niet alleen bij de eerste teams, ook alle andere jeugdteams verdienen veel aandacht. Het is mooi om te zien dat er binnenkort maarliefst 14 jeugdtrainers starten met de trainersopleiding korfbaltrainer 2. Een nieuwe stap in de goede richting.

De JTC