Informatiekrant Tijd voor Korfbal Synergo 2010

Informatiekrant Tijd voor Korfbal Synergo 2010: Overzicht van de acties die gedaan zijn en die nog op de agenda staan. Afgerond: truien, zithoek/speelhoek, de Kangoeroeklup, Schoolkorfbaltoernooi, moskeetrainingen. Nog op het programma: verrassingsactiviteit, einde project en een feest.

In 2007 is er in de jaarvergadering besloten dat we als Synergo deelnemen aan het project Tijd voor Korfbal. Dit project is in het leven geroepen, omdat er vanuit de overheid een onderzoek is gedaan waaruit is gebleken dat allochtone kinderen te weinig bewegen.

Met dit project (Meedoen allochtone jeugd door sport) hoopt het KNKV meer allochtone kinderen aan het sporten te krijgen vandaar dat het project. In 2008 is dit project bij Synergo van start gegaan en zijn er diverse activiteiten bedacht en hebben we aan diverse activiteiten meegedaan die door anderen  georganiseerd waren. In 2009 is de naam van het project veranderd in Meedoen ALLE jeugd door sport, omdat er bleek dat veel jeugd te weinig sport.

Het schoolkorfbaltoernooi

Ook dit jaar was de werkgroep van Tijd voor Korfbal weer aanwezig op het Synergoveld. Dit jaar minder om praatjes te maken met kinderen, ouders en docenten, maar….. vanuit de moskee hebben we kinderen in de afgelopen maanden getraind en deze hebben meegedaan als team. Een ontzettend enthousiaste groep kwam om de eerste korfbalwedstrijden te spelen. Gehuld in een appelgroen T-shirt met El Farouk SKT 2010, waren zij en de coaches allemaal goed zichtbaar.

Buiten dat we alleen aanwezig waren voor het korfballen, stonden we nog verder in de picture. Er was namelijk een camerateam van het programma U in de wijk Overvecht aanwezig, die het team van de Omar El Faroukmoskee op de voet volgde. Ook werd er voor ‘ons’ team een eigen jell bedacht: ‘Tjoek, tjoek, tjoek Hup El Farouk’.

Moskeetrainingen

Wat in de vorige krant nog als een nieuw idee werd gepresenteerd, is inmiddels een vaste activiteit bij Synergo op de zaterdag geworden. Nadat de kinderen Koranles hebben gehad, komen zij naar het Synergoveld en na een lunch hebben zij korfballes. Op dit moment liggen de trainingen even stil, aangezien er door verbouwingen in de moskee geen koranles is. Zodra deze verbouwingen klaar zijn (half/eind september) zullen de trainingen weer starten. Leuk om te vermelden is dat we ons eerste lid vanuit de moskeetrainingen welkom hebben mogen heten!

Truien erg warm

In 2009  bleek dat er binnen de vereniging niet duidelijk was wie er in de werkgroep TvK zat. Toen is besloten om rode truien aan te schaffen, zodat dit duidelijk werd. Deze truien blijken op warmere dagen we erg warm te zijn, waardoor ze niet werden gedragen, daarom hebben we in 2010 (inschiet)shirts aangeschaft met het logo ‘Meedoen Alle Jeugd Door Sport’, zodat we ook op warme dagen herkenbaar zijn

Zithoek/speelhoek

synergo_jeugdhoekVolgens ons een groot succes als we kijken naar het gebruik van de speelhoek door onze jonge bezoekers. Wel zou er wat meer aandacht moeten zijn voor het opruimen van de speelhoek (ouders gaarne attentie hiervoor!). Ook de zit/hanghoek wordt druk bezocht. Zo druk dat er iemand door de bank is gezakt (wie o wie??). Voor het einde van het project zal deze bank nog worden vervangen.

 

kangoeroe-logoKangoeroeklup

Ons eerste paradepaardje was het oprichten van de kangoeroeklup. Met veel bloed, zweet en tranen is dit tot stand gekomen. We zijn dan ook erg blij dat de kangoeroeklup nog steeds bestaat en dat de eerste kinderen zijn doorgestroomd naar de F-jes. Synergo heeft zelfs een eigen kangoeroelogo, aangezien het logo van het KNKV niet liet zien dat het om korfballen ging. Inmiddels is de kangoeroeklup overgedragen aan de JC.

 

Verrassingactiviteit

HEY, GA JE OOK MEE ?!?! Vrijdag 24 september 2010 nodigen wij alle jeugd en hun ouders uit voor een verrassingsactiviteit met Tijd voor Korfbal. We verzamelen om 15.30 en zijn rond 19.30 terug bij Synergo. De A t/m D-jeugd gaat op de fiets en de E,F en kangoeroes gaan met de auto. Opgeven bij Renske Wind (0346-211917 of Paula van Luijn (06-42237576) voor maandag 20 september.

PS. Zorg dat je schone sokken aan hebt!

Alle teams hebben een praatje en een flyer ontvangen om aan deze activiteit deel te nemen. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden en is inclusief eten. Geef je snel op!

Einde project is in zicht

31 december 2010 is de laatste dag van het bestaan van het project Meedoen Alle Jeugd door Sport, oftewel Tijd voor korfbal. De activiteiten en netwerken die we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd, hebben we inmiddels ondergebracht bij de desbetreffende commissies. Maar helemaal weg zullen we niet gaan: de moskeetrainingen zullen na het einde van het project zeker door blijven gaan. Ook is er een nieuwe commissie geformeerd: de wervingscommissie (Ineke Engels, Rita Merten en Paula van Luijn). Hier zullen diverse wervingsactiviteiten, zoals het schoolkorfbaltoernooi voor de groepen 1 en 2 worden ondergebracht.

Geen einde zonder ‘feest’

Dit jaar zal er nog een ‘feest’avond worden georganiseerd, om het project af te sluiten. Dit zal zijn onder het genot van ‘multi-culti’hapjes om de sfeer van de afgelopen jaren nog eens te proeven. Houd hiervoor de site en de kantine in de gaten!

Mocht je/u opmerkingen/vragen/leuke activiteiten weten, neemt dan gerust contact op met de werkgroep Tijd voor Korfbal. Dit kan via tijdvoorkorfbalapenstaartjesynergo.nl of Paula van Luijn 06-42237576.

Werkgroepleden 

– Femke van Hemert (projectleider)
– Mamoun Loukili (adviseur KNKV)
– Abdelkader Loukili
– Renske Wind – Blokker
– Paula van Luijn (verenigingsondersteuner)

 

Meer informatie

– Website Tijd voor Korfbal
Filmpje U in de Wijk over Synergo schoolkorfbal 2010
Kangoeroeklup Synergo
Infokrant Tijd voor Korfbal (pdf)