Dapper Synergo 2 opnieuw met lege handen

Weer of geen weer, Synergo 2 ging “gewoon” naar SDO in Veldhoven om de zesde zaalwedstrijd te spelen.

Vooraf waren er bij trainer en verslagschrijver nog vraagtekens bij de door Sander aangedragen verzameltijd van 9.45. De wedstrijd begon immers pas om 12.20. Twee uur en 35 minuten voor een stukje van 95 kilometer naar Veldhoven…

Het bleek echter geen overbodige luxe. Eenmaal op de weg begon het ononderbroken te sneeuwen. Even na tienen werd er een weeralarm afgekondigd. Telefoontjes van John (trainer S1) en Timon (TC en S3) volgden. Of we toch niet wilden omkeren. Natuurlijk niet! Wij zijn geen watjes!

Ruim twee uur later bereikten we het Brabantse (en witte) Veldhoven. We kregen tien minuten respijt en konden ons zo nog even voorbereiden op de wedstrijd.

sneeuwinbrabant
Ook in Brabant was de wereld wit…

De bikkels van de C1 (Lindsy, Mirjam en Jurrien) waren met ons meegereisd en namen plaats achter de camera. Verder was de familie Kouwenberg vertegenwoordigd in de personen van Germay (reserve, nogmaals bedankt!) en Astrid (geblesseerd).

Op het veld ontstond een gelijkopgaande wedstrijd. SDO opende de score, maar Synergo kon al gauw aanklampen. Met een vrije bal zorgde David voor de 8-7 ruststand. Niks aan het handje, Synergo was naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter in zijn spel gekomen en tijdens de rust was er vertrouwen in een goede afloop.

Na de pauze besloot SDO te gaan achterverdedigen. Een doelpuntloos kwartier volgde, maar Synergo kreeg het – ondanks een dertigtal doelpogingen – niet voor elkaar een doelpunt te maken. Het was wachten op een treffer van SDO en die volgde dan ook (9-7). Het andere aanvalsvak had vervolgens direct de aansluitingstreffer erin liggen (9-8). Het nieuwe verdedigingsvak was echter nog niet scherp, waardoor SDO in volgende aanval meteen het verschil weer naar twee doelpunten bracht (10-8). Deze treffer bleek fataal, want Synergo kreeg het gat niet meer dicht.

Zo bleef Synergo ook op deze besneeuwde decemberdag zonder punten. Nul uit zes, geen cijfers om trots op te zijn. 9 januari pakken we de draad weer op. Dan ontvangen we Deetos 5 met recordinternationals Dennis Voshart en Jiska Brandt. Een makkie dus.

En om mee af te sluiten: onze filmcrew vond het nodig om nog even een geintje uit te halen…