NKTV-bijscholing met Ben Crum

De Nederlandse Korfbal Trainers Vereniging (NKTV) organiseert op vrijdag 11 september 2009 in het clubhuis van de korfbalvereniging Synergo te Utrecht een bijscholing met Ben Crum waarbij het onderwerp “Nieuw Opbouwsysteem” zal worden behandeld. Aanvang om 20.30 uur.

Ben Crum is bekend door zijn structuuranalyse van korfbal, die toepasbaar is op alle balsporten met directe weerstand. Vanuit D.O.V. is de uitwerking gekomen naar de functies schieten, aangeven, afvangen en spelverdelen (balbezit) met als tegenhangers voorkomen schieten, voorkomen aangeven, afvangen en storen opbouw (geen balbezit).

In deze sessie behandelt Crum de verschillende rollen van de vier spelers die een vak vormen. Een door hem onderscheiden rol is niet synoniem aan één functie. Met behulp van dierennamen schetst Crum de rollen op een beeldende wijze die grote groepen aanspreekt.

Het gaat over aanvallende patronen: 2-2-2 Y patroon en de driehoek 2-1-1 patroon. Hierbij komen nieuwe namen voor de rollen in de aanval ter sprake: Tiger, Panther, Wolf en Bear. In de verdediging worden de rollen als volgt benoemd: Guard, Center Guerrilla en Hunter.

Voor een complete beschrijving van deze rollen mogen wij u verwijzen naar zijn weblog http://korfballadvisor.blogspot.com/ (in het Engels, onder “Coaching” en “Categories”).

Deze bijeenkomst is een regelrechte aanrader voor alle coaches.

Kom en verdiep u in de rollen van spits en schaduwspits, van klever en zakker en nog veel meer!

Deze bijscholing is voor een ieder gratis bij te wonen.

Met vriendelijke groeten,
Jan Souverein, voorzitter NKTV