OBS Tuindorp kampioen na zinderende finale !

Wat een dag! Wat een wedstrijden! Wat een finale! Tuindorp 1 en Regenboog 1 troffen elkaar na eerste te zijn geworden in hun poule en daarna de kruisfinale en halve finales te winnen.

De Bosschoolteams en Cleophas gaven prima tegenpartij, en dat met minder korfballers. Er werd prima korfbal gespeeld, met snel spel, rondspelen en veel schoten. De spelers en speelsters uit groep 8 doen natuurlijk ook al 6 jaar mee met het toernooi. Het publiek roerde zich goed: er werd gejoeld, aangemoedigd en bij elke goal naar de overkant gerend. Het leek de Ahoy finale wel!

De strijd ging gelijk op en beide ploegen scoorden. Tuindorp wist 2 doelpunten uit te lopen, maar Regenboog maakte het weer gelijk. En dan, een mooi schot van Miriam bracht Tuindorp alsnog op voorsprong. En met nog een paar minuten te spelen leek het te zijn gedaan… In de laatste 10 seconden echter werd door de verdediging van Tuindorp een schotpoging verkeerd gehinderd en .., jawel! een strafworp!! De allerlaatste kans op gelijk spel. Er werd wat overlegd wie de sterkste zenuwen zou hebben en toen werd hij genomen. Mis! Maar! De strafworp moest opnieuw, want de scheids had nog niet ingefloten. Nog een keer op de stip dus, met alle ogen op de nemer gericht. En dat is spannend hoor om daar zo te staan, compliment dus voor de nemer, hij ging net mis en daardoor werd Tuindorp KAMPIOEN!!

De beker maakte met hen een rondedansje over het veld. De Paulusschool won de sportiviteitsprijs.Het toernooi was heerlijk. Mooi weer, mooie, eerlijke wedstrijden en veel inzet en plezier. De pannenkoeken waren allemaal op, goede geluidinstallatie, lekkere patatten, een kundige EHBO. enthousiaste ouders…

Alle leerkrachten weer heel erg bedankt voor jullie hulp en tijd die jullie erin hebben gestoken. DWSV bedankt voor het mogen gebruiken van jullie trainingsveld.

En tot slot: een enorm bedankje naar Lizzie, Johan, Ilse en natuurlijk Ineke voor de perfecte organisatie!

Op 15 mei organiseren we het toernooi voor de groepen 3, 4, 5 en 6. Tot dan!