Een weekend Kent in Engeland

Een weekend Kent in Engeland (vrijdag 3 juli t/m maandag 6 juli 2009)

Op het EKVA-toernooi vorig jaar, ontmoetten we een aantal Engelse teams waartegen we hebben gespeeld. Na wat te hebben gesproken met de organisatoren van het EKVA-toernooi, hoorden we dat EKVA ook jaarlijks richting Engeland afreist om daar mee te doen aan het toernooi in Kent. Is dit misschien ook iets voor Synergo? Het leek Sander en Paula wel iets om eens te willen onderzoeken en zo schreven wij ons in om mee te gaan naar het Kent-toernooi van de Kingfisher Korfballclub. In Engeland kent men geen competitie zoals wij die kennen, zij spelen eigenlijk alleen maar toernooien. EKVA had twee senioren en een jeugdteam.

Vrijdagochtend vertrok vanuit Almere een touringcar richting Engeland. In Calais stapten we met de bus op de trein in de Tunnel (een overtocht van slechts 25 minuten). De tenten werden opgezet en daarna kon de avond zelf worden ingedeeld; even naar de supermarkt, een pub bezoeken en wat eten. Zaterdag was het toernooi (een eerste en vierde plek). Die avond was er een feestavond met gezellige muziek. Ook op zondag is er een toernooi, maar er is gekozen om dan een bezoekje te brengen aan Londen; shoppen, toerist spelen. Maandagochtend vertrok de bus weer terug naar Nederland, waar we vroeg in de avond weer terugwaren.

Iets voor Synergo?

De Kingfisher Korfballclub heeft ook Synergo van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi. De Engelse organisatie (erg gastvrij!) vindt het erg leuk als er meer teams/ verenigingen vanuit Nederland zouden deelnemen aan hun toernooi.

We zouden graag van mensen binnen Synergo horen of zij het misschien ook een leuk idee vinden om mee te gaan naar Engeland. Sander en Paula kunnen terugkijken op een zeer geslaagd weekend en vragen ons af of er misschien mensen binnen Synergo zijn die het ook leuk lijkt om mee te gaan naar Kent .

De kosten voor het weekend zijn € 100,00. Inclusief bus, overtocht, deelname toernooi en georgani-seerde maaltijden. De maaltijden in de ochtend (3x) en avond (2x) worden helemaal verzorgd door de Engelsen (eenvoudig maar lekker). Het weekend is van vrijdag 3 juli t/m maandag 6 juli 2009.

De Engelse kant van de Tunnel

Omdat we willen kijken of er voldoende mensen vanuit Synergo zijn die mee willen, vragen we een ieder zich op korte termijn op te geven (hoeft niet per se met een volledig team, misschien samenwerking met EKVA en ook mensen die niet willen korfballen zijn natuurlijk welkom). Wel gaan we er vanuit dat als je je opgeeft je ook daadwerkelijk meegaat.

Weekend van vrijdagochtend tot maandagmiddag

– zaterdag toernooi
– overnachten in zelf meegebrachte tenten
– vervoer per touringcar
– zondag bezoek aan Londen
– verzorgde maaltijden
– kosten ongeveer € 100.00
– (eventueel samen met EKVA??)

Lijkt je dit leuk, laat dit dan weten aan Paula. Zij zal inventariseren of er voldoende belangstelling is om met een team (of meer) naar Engeland af te reizen en er een leuk weekend van te maken.

Groetjes, Sander Hofman en Paula van Luijn 06-42237576 (paulala8@hotmail.com)

Kampeerveld