Update buurtsportcoach februari 2020

Hierbij een update over wat ik de afgelopen periode heb gedaan binnen de vereniging, maar ook in de wijk.

Een nieuwe update van de buurtsportcoach: Sportdag Overvecht, onderschoolse lessen en peuter- en kleuterkorfbal.

Sportdag Overvecht

In de voorjaarsvakantie hebben we een sportdag gehouden in sporthal De Dreef voor de kinderen uit Overvecht. Het was heel erg druk met bijna 100 kinderen die verschillende sporten hebben uitgeprobeerd om te kijken wat ze leuk vinden.

Onderschoolse lessen

De onderschoolse lessen zijn ook weer gestart om kinderen in Overvecht kennis te laten maken met korfbal. Ook voor de kleuters is er aanbod en we doen veel spelletjes met de bal, balansoefeningen en trucjes met de bal.

De scholen die les krijgen in deze periode zijn de Cleophasschool, OBO Spoorzicht en Op Dreef.

Peuter- en kleuterkorfbal

Op dit moment hebben we al ruim 30 peuters en kleuters die kennismaken met korfbal bij onze club. De kinderen komen uit verschillende wijken rondom Synergo en we zijn vorig jaar begonnen met ongeveer 8 kinderen, dus het is al een hele grote groep.

De bedoeling is dat kinderen vanaf 2 jaar al kennis maken met sport en spel activiteiten en al ontdekken wat ze allemaal zelf al kunnen met bijvoorbeeld een bal. Heel erg leuk is om te zien dat de kinderen al goed aan het samen spelen zijn ondanks dat ze elkaar pas kort kennen.

Casper.

Zie ook