Synergo host Nederlands Kampioenschap en clinic van TeamNL

Synergo mag zich verheugen op de nodige topkorfbalevenementen de komende maanden: in mei geeft Team NL een clinic en in juni is het Nederlands Kampioenschap voor eerste klasse C-aspiranten. 

Synergo groeit en bevindt zich midden in Utrecht, dat naar verwachting tot 2040 gaat groeien met nog eens 100.000 nieuwe inwoners. Met onze nieuwe plannen spelen we daar op in: met een programma gericht op het laten zien van korfbal als topsport aan onze eigen (jeugd)leden én de wijken om ons heen. Zo organiseren we binnenkort een groot bezoek aan de korfbalfinale in Ahoy. Al ruim 70 (jeugd)leden hebben zich hiervoor opgegeven en voor het eerst nodigen we ook gymleraren van basisscholen uit onze omgeving uit. 

In mei komt een afvaardiging van TeamNL, met de beste korfballers ter wereld, een clinic geven aan (potentiële nieuwe) jeugdleden op ons veld. Meer informatie daarover volgt later. 

Vandaag is ook bekend geworden dat Synergo op zaterdag 20 juni het NK C-aspiranten 1e klasse mag organiseren. Talentvolle korfballers van 12, 13 en 14 jaar uit heel Nederland spelen die dag op ons veld om de felbegeerde titel. Onze eigen C1 heeft zich bijna geplaatst voor de zaaleditie van dit toernooi op zaterdag 11 april in Wolvega (Friesland) en heeft ook nog alles in eigen hand voor een ticket voor de veldeditie op onze eigen locatie. 

Een sfeerbeeld van het drukbezochte NK C-jeugd 1ste klasse uit 2018-2019 editie (Foto: KCR, Ridderkerk) 

Schoolkorfbal

Deze evenementen gaan ons helpen om (top)korfbal zichtbaar te maken voor onze (jeugd)leden en ouders. Maar de basis blijft natuurlijk ons jaarlijkse drukbezochte en gezellige schoolkorfbaltoernooi: dit jaar op de vrijdagen 17 april en 15 mei. Alle hulp is vanzelfsprekend welkom. 

Op een mooie korfballente en zomer! 

Mede namens de werkgroep werving, 

Oskar 
Interim voorzitter