Update buurtsportcoach juli 2019

Hierbij even een update over wat ik de afgelopen periode heb gedaan binnen de vereniging maar ook in de wijk.

Ik ben in ieder geval ook aankomend seizoen BSC bij Synergo want ik heb een vast contract gekregen!

Vereniging:

Schoolkorfbaltoernooi

De afgelopen maanden heb ik samen met Ineke de clinics gegeven voor het SKT. Dit was erg leuk om te doen en uiteindelijk hebben ontzettend veel teams meegedaan tijdens ons toernooi. Naast het toernooi hebben we ook nog 4 trainingen gegeven voor de kinderen die misschien wel op korfbal willen gaan bij Synergo! Dit ook allemaal dankzij onze vrijwilligers en de C jeugd (waarvoor extra complimenten) hoe jullie de kinderen training hebben gegeven!

Er zijn al een paar kinderen lid geworden, dus hopelijk volgen er meer.

Kangoeroedagen

De afgelopen weken zijn er voor de allerkleinste kangoeroedagen georganiseerd. Samen met vrijwilligers hebben we kinderen van 3 en 4 jaar kennis laten maken met korfbal op een laagdrempelige manier. Na de zomervakantie gaan we weer door met onze kangoeroeclub!

Trainersbegeleiding

De afgelopen maanden heb ik trainers begeleid, maar ook training gegeven. Samen met Lois en Roelie heb ik waar het kon ook geholpen met coachen van de E4 en C3.

Sportpsychologie

Afgelopen maand heb ik de vooropleiding sportpsychologie afgerond. Zeer interessant en leerzaam, waardoor ik ook wat meer tools heb om tijdens de trainingen/wedstrijden gebruik van te maken. Wil je hier een keer wat meer over weten? Dan kan je mij mailen of natuurlijk aanspreken als ik op het veld ben, bsc_synergo@sportutrecht.nl.

Wijk Overvecht:

Wijksportteam

Afgelopen week hebben we ons laatste overleg met ons wijksportteam gehad in de kantine van Synergo. Iedereen heeft even rond kunnen kijken bij onze nieuwe sportaccommodatie en daarna hebben we gezellig samen geluncht in de kantine.

In ons wijksportteam zitten verschillende sportaanbieders die over heel Overvecht werken op scholen en in de wijk.

Fitgaaf

Dit is een pilot waar we kinderen met overgewicht helpen plezier te krijgen in sporten door verschillende activiteiten aan te bieden. Ik geef ook korfballes, maar het is voor kinderen belangrijk dat ze ook kennis leren maken met andere sporten. Natuurlijk gaat het niet alleen om sporten maar ook om samenwerken en gezonde voeding. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kinderen die hier aan meedoen een sport uitkiezen en dan bij een vereniging terecht komen.

Sport in speeltuin de Watertoren

De afgelopen tijd heb ik sportles gegeven in speeltuin de Watertoren. Dit blijft doorgaan tot aan de zomervakantie en na de zomer gaan we weer verder.

Voor kinderen maar ook voor mezelf is het fijn om de kinderen te leren kennen en omdat je meer de straatcultuur hebt dan op school.
Binnenkort willen we ook een keer gezond gaan koken met de ouders/kinderen en daarna sporten. Dit wil ik graag opstarten net zoals dit al in Leidsche Rijn gebeurt. Het is namelijk een groot succes. Dit doen we samen met DOCK, deze organisatie is onder andere gericht op maatschappelijke participatie.

Sportdag Paul Verweel sportfonds

Afgelopen maand ben ik aanwezig geweest tijdens het voetbaltoernooi van Paul Verweel. Daar heb ik korfbal- en handbalclinics gegeven. Het Paul Verweel-sportfonds is om sporten toegankelijk te maken voor de Utrechtse jeugd voor bijvoorbeeld het aanvragen van sportattributen.

Onderschoolse lessen

Alle scholen in Overvecht werken in clusters waar de kinderen elke periode 5 onderschoolse en 5 naschoolse sportlessen krijgen van de verschillende sportaanbieders.

OBO de watertoren deed mee met het schoolkorfbaltoernooi en werd knap tweede! Volgend schooljaar gaan we misschien een korfbaltoernooi organiseren op onze clubs met de 4 OBO’s in Overvecht.

Koningsspelen

Als laatste ben ik nog bij de koningsspelen geweest voor de Johannes 23e school. De koningsspelen waren op de velden van V.V. de Dreef.
Het was een mooie zonnige dag en de kinderen hebben lekker kunnen korfballen!

Ik wens iedereen een hele fijne vakantie en we zien elkaar vast in het nieuwe seizoen!

Casper.

 

Zie ook