Teamindelingen A-jeugd en senioren zijn bekend

We moesten even geduld hebben, maar de indeling van alle teams is nu bekend! De jeugdteams waren eerder al bekend. Nu zijn ook de A-teams en seniorenteams bekend.

Als Synergo moeten we in mei bij het KNKV aangeven met hoeveel (wedstrijd-)teams we het komend jaar gaan spelen. We merken echter dat veel korfballers pas na die tijd weten of ze hun lidmaatschap opzeggen of dat ze zich bij Synergo aanmelden.

Niet over een nacht ijs….
We geven jullie graag een inkijkje in onze werkwijze: We sturen elk jaar een enquête uit waarin de korfbalwensen voor het komend jaar kunnen worden aangegeven. We houden zo goed mogelijk rekening met ieders wensen. Als we merken dat de indeling niet passend is hiermee gaan we met de betreffende spelers of teams in gesprek om in ieder geval uitleg te geven en te bekijken welke mogelijkheden er zijn. We hadden dit jaar een enorm moeilijke puzzel en we hebben veel tijd en energie gestoken in vergaderingen, afstemming met de KC-jeugd en gesprekken met teams en individuele spelers om zorgvuldig tot een zo goed mogelijke indeling te komen.

Het leuke aan korfbal is juist dat het een teamsport is! Soms kunnen net niet alle individuele wensen worden ingevuld, maar denk dan aan hoeveel plezier het geeft om samen met een team te sporten en aan alle gezelligheid die daaromheen ontstaat.

Een gemengde sport
Een aantal zeer lastminute opzeggingen en wijzigingen heeft grote invloed gehad op de samenstelling van de teams. Daarnaast is het aantal aanmeldingen bij de dames hoger dan bij de heren. Het aantal opzeggingen is ongeveer gelijk. Dat heeft ervoor gezorgd dat we niet met elf maar tien zaterdagteams de competitie in gaan. Verder zijn er twee a-teams, twee midweekteams en een grote recreantengroep.

Dat betekent voor komend jaar dat we dames bij de senioren van harte welkom heten om mee te trainen. Wedstrijden spelen kan helaas pas als daar een plekje voor vrij komt. Het aantal heren is voor de teams vijf tot en met tien eigenlijk te beperkt. Daarom hebben we met het bestuur de volgende actie hebben bedacht: ‘Zorg jij als Synergo-lid voor een spelende heer, dan krijg je een kwartaal van je contributie terug’ (de actievoorwaarden worden nog via de website gepubliceerd.)

De indeling van alle teams kun je hier terugvinden.

Een trainer voor elk team!
Bij Synergo zijn we erg trots op al onze trainers en coaches! In totaal voor 31 teams proberen de KC Jeugd en KC Senioren trainers/ coaches te vinden. Super mooi om te zien dat dat elk jaar weer zo goed lukt! Voor komend jaar zijn we nog wel op zoek naar een aantal trainers van seniorenteams. Lijkt het je leuk om één keer per week (of in combinatie met één of maximaal twee anderen eens in de twee of drie weken) training te geven? Laat het ons dan weten!

Tot slot
De indeling is dus zorgvuldig gemaakt maar het kan altijd gebeuren dat er sprake is van teleurstelling. Uiteraard kun je dat aangeven bij KC Senioren. We vragen je dan om te mailen naar kcsenioren@synergo.nl.

Vanaf augustus vallen de A-teams weer onder de KC-jeugd. Dit heeft te maken met het feit dat de indeling vanaf de F-teams tot en met de A-teams een leeftijdsgebonden element kent. Daarop heeft de KC-jeugd een beter beeld. Het vergemakkelijken van de overgang van de A naar de senioren zullen we op andere manieren gaan invullen.

We wensen iedereen een super mooie zomer! De selectie start weer op 12 augustus, de trainingen voor de overige seniorenteams starten in de week van 26 augustus. Tot die tijd is iedereen natuurlijk van harte welkom op de zomeravond-avonden van Synergo. Elke donderdagavond 20.00 uur trainen en vanaf 21.00 uur een drankje in de kantine.

Namens KC Senioren,
Jeroen, Nynke, Judith, Eva, Rita, Fleur