Regels alcoholverkoop in de kantine

We hebben liever niet te veel regels natuurlijk. Maar soms is het toch echt nodig. Zoals met alcoholverkoop in de kantine. Lezen jullie even mee? 

Met onze nieuwe kantine (en daarbijbehorende nieuwe horecavergunning) zijn de regels voor alcoholverkoop gewijzigd.

Belangrijke wijziging ten opzichte van de oude kantine is dat wij van de gemeente en de vergunning geen alcohol mogen verkopen als (meer dan) 50% van de aanwezigen onder de 18 is. Daarmee volgt de gemeente de richtlijnen van de sportkoepel NOC*NSF.

Schenktijden
Volgens de vergunning mogen wij doordeweeks alcohol verkopen vanaf 18.00 uur (tot 0.30 uur) en op zaterdag vanaf 13.00 uur (tot 1.00 uur). Maar daarbij hebben we ook nog te maken met de 50% regel. Om te voorkomen dat we per biertje dat iemand wil kopen het aantal volwassen en minderjarigen moeten gaan tellen, heeft het bestuur het volgende besloten:

We volgen de schenktijden, tenzij op meer dan de helft van de velden wordt gespeeld of getraind door jeugd.

Twee voorbeelden:
Op zaterdag om 14.00 uur spelen de E4, A2 en het zesde. Dan verkopen we nog geen alcohol. Immers op twee van de drie velden speelt jeugd.
Op zaterdag om 13.00 uur spelen het zevende en de C2. Dan verkopen we wel alcohol. Immers op niet meer dan de helft van de velden speelt jeugd.

Bovenstaande betekent ook dat wij tijdens schoolkorfbal geen alcohol meer zullen verkopen. En oh ja, wij verkopen natuurlijk ook nooit bier aan personen die onder de 18 zijn!

Maar als ik een biertje drink, wie heeft daar nou last van?
Het bestuur begrijpt dat niet iedereen belang hecht aan het niet drinken van alcohol als er jeugd bij is. Want dat doen we thuis toch ook? Het bestuur wil graag benadrukken dat:

– Wij nu een prachtige kantine hebben;
– Deze kantine ook een ontzettend belangrijke bron van inkomsten is voor ons;
– En wij dus onder geen beding onze vergunning op het spel willen zetten!
(en als je denkt: er wordt toch nooit gecontroleerd. Er is al twee keer iemand van de gemeente langs geweest)

Het bestuur