Synergo kopje onder in topper tegen NKC’51

Een volle tribune in Nijverdal en circa 25 meegereisde Utrechters zagen Synergo zaterdag met 28-24 verliezen van de koploper NKC’51. 

Voor beide verenigingen een historische promotie naar de overgangsklasse stond er op het spel afgelopen zaterdag in Nijverdal. Bij winst zou Synergo – op basis van onderling resultaat – de koppositie overnemen. Het kampioenschap zou dan nog maar drie overwinningen weg zijn. NKC’51 kon bij winst zijn koppositie verstevigen.

De thuisploeg startte sterk en Synergo zenuwachtig. Bij 6-1 leek het even of het duel snel gespeeld zou zijn, maar Synergo wist van de thuiswedstrijd (24-24 na een ruime achterstand bij rust) dat het uit schijnbaar geslagen positie terug kan komen. Synergo kwam ook beter in de wedstrijd, maar bleef in de eerste helft verdedigend kwetsbaar, waardoor NKC’51 vlak voor rust toch weer kon uitlopen naar 17-12.

Na de pauze kantelde het spelbeeld. Waar Synergo bleef scoren, oogde de ploeg van Timon verdedigend meer solide. Het afstandsschot van NKC’51 was er niet, waardoor de voorsprong van NKC’51 als sneeuw voor de zon verdween. Bij 21-21 en met nog acht minuten op de klok stond het voor het eerst gelijk. Zou het dan gaan gebeuren?

Maar juist op dat moment herpakte de thuisploeg zich. De afstandsschoten vielen er nu ineens wel in, waar Synergo met enkele rommelige aanvallen snel balverlies leed. NKC’51 sloeg een definitief gaatje en bij 28-24 zat het er op.

Het kampioenschap kan Synergo uit zijn hoofd zetten met vier punten achterstand en een negatief onderling resultaat (beslissend bij een gelijk aantal punten). Maar Synergo kan ook trots zijn dat het, een jaar na de promotie uit de tweede klasse en voor het eerst spelend met schotklok, zich zo kan meten met de top van de eerste klasse!

Volgende week 

Volgende week staat er weer een prachtig thuisprogramma op het menu. Synergo 1 speelt dan tegen Rigtersbleek om de tweede plaats. Het tweede kan tegen Devinco een belangrijke stap naar het kampioenschap zetten. Maar ook de E3, E2, F1, D2, D3, C3, C1, B1, A1, het 7de en 6de spelen een thuiswedstrijd. En ongetwijfeld tovert de kantinecommissie weer een prachtig menu op tafel. Tot in de Loevenhout!

Ps. Het schiet op met de buitenvelden. Nog drie weken en dan ligt het kunstgras er als het goed is in.

Schermafbeelding 2019-03-03 om 14.13.03