Synergo schiet met scherp tegen Spirit

Zaterdagavond speelde ons eerste een van haar beste zaalwedstrijden. Met een schotpercentage van bijna 30% in de eerste helft won Synergo uiteindelijk met 22-32 van Spirit uit Voorthuizen.

De ploeg van Timon schoot uit de startblokken en stond in no-time met 0-4 voor. Maar ook Spirit had snelle aanvallers en haakte aan (5-6). Synergo heerste echter ‘in de lucht’ en haalde een indrukwekkend aantal van 69 schoten in de eerste 25 minuten. Zeker in de fase vlak voor rust was er voor Spirit geen houden meer aan. Ruststand: 12-19.

Na de pauze zakte het schotpercentage logischerwijs iets, maar Synergo bleef doorscoren en passeerde zo weer eens de grens van 30 doelpunten. Met 13 punten uit 8 wedstrijden staat ons eerste op een zeer verdienstelijke tweede plaats in de 1e klasse D. Met nog zes wedstrijden voor de boeg maakt Synergo nog alle kans op een (uniek) kampioenschap, al heeft koploper NKC ’51 daarvoor de beste papieren. Volgende week speelt Synergo 1 in de Loevenhout tegen de (nog puntloze) hekkensluiter Revival.

Schermafbeelding 2019-02-03 om 21.26.24
Synergo 1 bedankt het meegereisde publiek na de overwinning op Spirit

Synergo 2 versterkt koppositie

Ons tweede won na een moeizame eerste helft (10-12) uiteindelijk redelijk eenvoudig (17-24) van het laag geklasseerde Kesteren en zag de concurrentie verder achterop raken. Het gat met naaste belager NKC is inmiddels vijf punten. De ploeg van Eric heeft nog drie of vier overwinningen nodig om het kampioenschap (en de belangrijke promotie) veilig te stellen. De volgende tegenstander is Revival, dat in de heenwedstrijd door ons tweede werd geslacht (34-7), maar de afgelopen weken knappe prestaties neerzet en inmiddels de derde plaats in handen heeft.

Synergo 6 op schot

Het zesde schoot zaterdag uit zijn slof. Binnen no-time stond het 8-0! Met 26 doelpunten waren het er zelfs precies twee keer zoveel als gemiddeld dit seizoen. Eindstand: 26-13 (heenwedstrijd: 18-8 in het voordeel voor Telstar…). De C3 speelde en hele leuke en doelpuntrijke wedstrijd tegen OVVO. Het kon beide kanten op, maar de 12-12 eindstand was wel terecht. Ons vierde verloor voor het eerst deze zaalcompetitie en moet de koppositie delen met tegenstander Thor uit Harmelen.