In memoriam Frits Visser

Op 24 januari bereikte ons het verdrietige bericht dat Frits Visser (1956 – 2019) is overleden. Frits was de allereerste selectietrainer/-coach van Synergo. Gek van korfbal en een gedreven trainer. Maar ook een peoplemanager, een mensen-mens en familieman.

In memoriam Frits VisserHet eerste korfbalseizoen na de fusie tussen DVS en Samos kwam deze ras Amsterdammer naar Utrecht. Synergo 1 bestond toen uit groep ervaren korfballers, die ook wel wisten hoe het spelletje gespeeld moest worden. ‘Een flinke uitdaging’, moet hij gedacht hebben. Maar als korfballer van Swift nam Frits een hoop korfbalkennis en ervaring mee naar Utrecht, én onvervalste Amsterdamse humor. Het bleek een gouden combi!

Frits was gek van korfbal en een gedreven trainer. Maar ook een peoplemanager, een mensen-mens en familieman. Frieda en zijn dochters Merel en Maaike waren ook vaak langs de lijn te vinden. Het werd een topseizoen en er volgde er nog één. En als oud-spelers van Synergo 1 het hebben over wie de fijnste coach was ooit, dan is dat bij iedereen Frits.

Ziek

In september 2018 speelde Synergo 1 in Almere tegen EKVA, het zonnetje scheen en langs de lijn zat Frits. Het was meteen duidelijk dat er iets aan de hand was, Frits was ziek. Hij praatte open over zijn ziekte, maar had het liever over de korfbalwedstrijd. Of hoe het met Synergo ging. ‘Weet je dat ik jullie nog altijd volg? Mooie sporthal krijgen jullie’. Typisch Frits.

Eind 2018 werd duidelijk dat herstel niet meer mogelijk was. Daarna is het snel gegaan, en op donderdag 24 januari is Frits omringd door zijn meiden, zoals in het eerste bericht staat, overleden. Frits heeft veel voor Synergo betekend.

Wij wensen zijn vrouw Frieda en dochters Maaike en Merel ontzettend veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Namens Synergo en het Synergo-bestuur,
Eric.

 

Blog van Gjalt over Frits op website Alpe d’HuZes

In memoriam Frits Visser - Blog Gjalt Alpe d'HuZes