Jaaroverzicht Synergo

Synergo jaaroverzicht 2018

In de jaaroverzichten van de NOS kwam ik Synergo niet tegen. Omdat ik dit eigenlijk wat gek vond, heb ik maar een Synergo-jaaroverzicht gemaakt. Want 2018 was een goed jaar voor Synergo!

We zouden het bijna vergeten, maar vorig jaar zaal was ons eerste in de tweede klasse de beste. En nu draait het team van Timon bovenin de eerste klasse mee! En de eerste veldwedstrijd tegen KVS was er ook één om niet te vergeten: winst met 17-13 tegen deze voormalige Overgangsklasser.

En met als recenter hoogtepunt de eer om een wedstrijd te spelen tegen het nationaal team van China!

Synergo en China2

De D1 en C1 kwamen op het veld uit in de veld-Hoofdklasse. Terwijl de D1 erg zwaar had, bezet de C1 een knappe vierde plek zo halverwege de veldcompetitie. Voor de B1 was de eerste klasse op het veld met twee hoofdklasseverenigingen nog te hoog gegrepen en won het team gelukkig in de zaal de eerste wedstrijden. Ook de A1 had het zwaar op het veld en wist gelukkig in de zaal ook te winnen.

In de zaal hadden we ons eerste Synergo-Recreantentoernooi, met twéé Synergo-teams. En Synergo R2 was samen met Fortissimo de beste. Synergo 2, 4, B2 en E2 staan bovenaan in hun poules. Synergo 6, 9 B4, C2, E3 en E4 kunnen nog wel wat extra steun ontvangen. Ook leuk natuurlijk dat Synergo een goede vertegenwoordiging heeft bij de RTC-teams!

Kampioenen

In de zaal van 2018 werden Synergo 1, B1, E2, E3 en E5 kampioen. In het voorjaar van de tweede helft veld, waren Synergo 8, MW1, A1 en A3 de beste van hun poules! De B3, C2 en E2 onze veldkampioenen van voor de zomer!

2018-2019 Synergo B32018-2019 C22018-2019 Synergo E2

Scheidsrechters

Naast de kampioenen werd begin 2018 helaas pijnlijk duidelijk dat 2018 het jaar was van boetes en punten in mindering, omdat Synergo, ondanks de grote inzet van de Synergo-scheidsrechters, te weinig bondsscheidsrechterswedstrijden geleverd heeft. Hierdoor kwam een aantal seniorenteams nét wat punten te kort voor handhaving.

Dit maakt duidelijk hoe belangrijk het is om voldoende scheidsrechters te leveren en om punten en boetes te voorkomen! Iets waar de scheidsrechterscommissie hard aan werkt!

Veel leuker vind ik het om de Synergo-scheidsrechters aan het werk te zien. Ik bekijk dan vooral hoe zij zich in en langs het veld bewegen, hoe ze binnen een seconde moeten beslissen en hoe zij plezier en autoriteit uit stralen.

Hét scheidsrechtersnieuws van 2018 is voor mij dat Myka wedstrijden floot tijdens het NK-C-jeugd! Of.. dat hij in juni de ‘Anne de Roos Beker van Verdienste’ uitgereikt kreeg voor zijn inzet als jonge KNKV-scheidsrechter van Synergo?!

Myka scheidsrechter NK D-jeugd 2018-3Beker van verdienste 2018 Myka

In de week van de scheidsrechters kreeg elk Synergo-team, uit of thuis een Domtorentje mee voor de scheidsrechters. Daarnaast kregen onze vaste scheidsrechters natuurlijk ook een Domtoren van chocolade.

Week van de scheids 2018 Alle scheidsrechters2

Weet je nog? Halverwege 2018 waren Synergo-leden in de weer voor het spelregelbewijs (hoe staat het daar eigenlijk mee??)! En met de nieuwe regels in de eerste klasse zorgt de scheidsrechterscommissie voor de bemanning van de jurytafel. Naast de schotklokken levert Synergo bij wedstrijden van Synergo 1 in sporthal Loevenhout ook opgeleide juryvoorzitters en (schot)klok- en tijdbedieners.

Sponsors

Veerkracht10jaarWat is Synergo zonder onze trouwe hoofdsponsor Veerkracht Asbest en Sloop! Veerkracht is inmiddels al sinds 2009 verbonden aan Synergo. In 2018 kregen we bericht dat Veerkracht ook voor het komende seizoen 2018-2019 weer hoofdsponsor is van Synergo! Het bedrijf heeft in al die jaar heel veel voor Synergo betekend en doet dat nog steeds! Hier zijn wij Veerkracht dan ook heel dankbaar voor.

Veerkracht bestond in 2018 tien jaar! De sponsorcommissie heeft daarvoor een Synergo-aandenken bij Geert op zijn bureau gezet.

De sponsorcommissie heeft zeker niet stil gezeten! Abdeslam laat zich als nieuwste aanwinst voor de commissie goed zien en horen! Onze nieuwe sponsors voor 2018 zijn Actu[IT], Brendafrica, Cure Letselschade, Futurama, Garage Tuindorp, JCM Context, MK events, Klemko Techniek, Meeuw & Roos en Rabobank.

Samen

Dat Synergo (en het korfbal) een grote familie is, bewijst weer de betrokkenheid en het meeleven bij persoonlijke tegenslagen. Om in 2018 bij elkaar te zijn en om samen herinneringen te delen bij de begrafenissen van Ton Knopper, Henk de Groot en Roel van Lente.

Ook wil ik graag Renske nog benoemen en je namens de vereniging veel sterkte wensen!

Kantine

En natuurlijk de kantine. Rita en Anne coördineerden vele acties en events om te sparen voor de inrichting van de nieuwe kantine. Er verscheen een nieuw gebouw; een sporthal met daaraan vast onze nieuwe kantine. Beetje bij beetje ontwikkelden zich de plannen voor de inrichting van onze nieuwe kantine.

Clubheld AD foto Anne 20171012 foto Ruud VoestEvent Flessenactie AH opbrengst3

Na een feestelijke openingsdag kon de nieuwe kantinecommissie in het nieuwe gebouw aan de slag. Ze moeten alles opnieuw opbouwen en regelen. Er is zelfs een Foodcie die wekelijks zorgt voor maaltijden met bijvoorbeeld een Surinaams, Thais of Italiaans tintje!

Opening kantine - 20181110 de opening

kantine - satékantine-omelet

Wat gebeurde nog meer?

De eerste helft van 2018 vlogde Synergo erop los voor het social media kamp. Een ander digitaal hoogtepunt was natuurlijk de livegang van de Synergo’s Super subsSite, waarin de teams heel gemakkelijk invallers en reserves zoeken en vinden. Daarnaast namen we afscheid van Stefan als buurtsportcoach en was er een hernieuwd welkom aan Casper als Stefans opvolger.

Vlog-kamp-Jari2   Vlog-kamp-Loes Vlog-kamp-Nomi3Vlog-kamp-Anne

Voor in 2019

Ik hoop dat we ook in 2019 weer mooie wedstrijden zien, goede resultaten en dat we verder groeien. Persoonlijk, als teams en als vereniging als geheel; sportief, financieel en sociaal. Als één grote familie, als één supervereniging! Want, Synergo dat zijn wij!

Ik wens ieder een goed, sportief, en heel belangrijk; een gezond 2019!

Sander.

 

Zie ook