Overwinning na speurtocht voor C2

Statistieken C2 20180929

Afgelopen zaterdag speelde Synergo C2 na een spannende speurtocht z’n uitwedstrijd tegen Het Bosch C1. De navigatie stuurde een groot deel van het team het bos in, gelukkig wist Louis (vader van Yanisa) de situatie te redden.

We hadden vorige week al gemerkt dat dit een lastige tegenstander voor ons is door de ongebruikelijke combinatie van lange dames en kleine, snelle heren. We hadden hier wel op geoefend en de opstelling aangepast en dat pakte heel goed uit.

Onze ‘heren’, Noah, Gijs, Mirthe, Linde en Astrid hadden, door zeer goed spel, de situatie helemaal in de hand. De heren van de tegenstander kwamen er maar 2(!) keer echt doorheen en wisten geen enkel doelpunt te maken. Ook de dames van Het Bosch kregen vrijwel geen ruimte om gevaarlijk te worden, Alyssa, Elena, Yanisa en Mare zaten heel goed op de ballijn en maakten elke pass van de tegenstander tot een uitdaging! Dat blijkt ook uit het feit dat Het Bosch maar 3 keer scoorde, waarvan 2 afstandschoten. Vet goed verdedigend werk!

Elk voordeel…

Nadeel van deze omzetting was wel, dat onze eigen aanval een stuk minder soepel liep, we hadden minder kansen en rebound dan anders en het tempo zakte wel eens vaker weg. Toch wisten we nog 7 keer te scoren en dat was genoeg voor weer een overwinning.

De coaches zijn supertrots op jullie, niet alleen vanwege het goede spel en de concentratie, maar ook omdat jullie je heel goed aan de opdracht hebben gehouden! Daarnaast nog een extra compliment voor het overzicht en aansturing van Mirthe, de superspeed van Linde en de perfecte strafworp van Mare!

Al met al niet zo’n goede dag voor Het Bosch: Toen we vertrokken was Synergo C3 aan het winnen tegen Het Bosch C2 (dat zou 9-5 worden) en toen we terug waren zagen we Synergo A2 met 16-4 winnen van Het Bosch A1.

Volgende week wacht ons Animo, op papier de sterkste tegenstander in de poule maar voor ons makkelijker dan Het Bosch. Zij spelen eigenlijk zo’n beetje zoals wij, maar dan iets fysieker en een stuk minder snel. Hoe dat gaat horen jullie dan wel weer!

Vriendelijke groet,
Peter.

 

Zie ook