Alyanne nieuw bestuurslid korfbalzaken

Het bestuur stelt tijdens de ledenvergadering van 13 juni met veel enthousiasme Alyanne voor als nieuw bestuurslid korfbalzaken. Alyanne volgt Oskar op, die na zeven jaar zijn portefeuille overdraagt en in het bestuur blijft als algemeen bestuurslid. 

Alyanne korfbalt pas sinds 2014 bij Synergo, maar is natuurlijk al lang niet meer weg te denken uit onze club. Al enkele jaren is zij een belangrijke speler in ons eerste, en ook als voorzitter van het jeugdgedeelte van onze Korfbalcommissie is zij heel zichtbaar binnen Synergo. In de Korfbalcommissie weet ze samen met haar teamcoordinatoren ieder jaar weer de belangrijke klus te klaren om de teams goed in te delen en van goede trainers te voorzien. Onze jeugdafdeling staat er beter voor dan ooit te voren!

Alyanne zegt zelf over haar nieuwe rol: “Ik kijk er enorm naar uit om te starten in het mooie bestuur van Synergo. Het wordt natuurlijk een enorme uitdaging om Oskar op te volgen maar deze uitdaging pak ik met beide handen aan. We hebben een mooie club met binnenkort een fantastische accomodatie. Samen zetten we de schouders eronder en gaan we verder bouwen aan onze club, Synergo dat zijn wij!”

Marlies volgt Alyanne op
We zijn heel blij dat we op korte termijn een goede vervanger voor Alyanne hebben weten te vinden als voorzitter van de Korfbalcommissie jeugd. Marlies, momenteel teamcoordinator van de B-jeugd en een van de drijvende krachten, gaat deze rol op zich nemen. Marlies komt oorspronkelijk uit Meppel en korfbalt ook sinds 2014 bij Synergo, dit jaar in ons vijfde.

Er zijn een aantal gesprekken gaande om de Korfbalcommissie jeugd voor komend seizoen verder te versterken. Speciale aandacht gaat uit naar werving van nieuwe jeugdleden, die door de bouwwerkzaamheden het afgelopen jaar tijdelijk op een lager pitje heeft gestaan. Ook wordt er gewerkt aan een programma om nog meer jeugdspelers te motiveren training te gaan geven.

“Ik vind het een eer om Alyanne op te mogen volgen als voorzitter van KC Jeugd”, zegt Marlies: “We hebben een prachtige jeugdafdeling en met onze commissie gaan we komend jaar hard werken om nog meer jeugdleden te verwelkomen. De jeugd is per slot van rekening onze toekomst en daar steken we veel energie in.”

Jeroen blijft volgend seizoen actief als voorzitter van de Korfbalcommissie aan de seniorenkant.

Oskar verder als algemeen bestuurslid
Oskar neemt na zeven jaar afscheid van zijn portefeuille Korfbalzaken in het bestuur van Synergo: “Na zeven jaar is het een mooi moment voor een nieuw bestuurslid met nieuwe ideeën en nieuwe energie om Synergo korfballend de volgende stap te laten zetten. Alyanne kan met haar energie en enthousiasme heel veel voor elkaar krijgen, dat hebben we bij de jeugd wel gezien. Er komt momenteel door de bouw van de nieuwe accommodatie ontzettend veel op ons af als vereniging. Ik blijf daarom als lid in het bestuur om de vereniging te helpen in deze belangrijke periode. In welke rol, dat gaan we deze zomer met het bestuur bekijken.”

Het bestuur