Bitterballen, cake en kroketten voor de recreanten

Soms spelen de recreanten ook op het veld. Maar veld of zaal, belangrijke dingen blijven. In de zaal was het boterkoek, nu op het veld waren het cake, bitterballen en kroketten!

Woensdagavond speelden de Synergo-recreanten een toernooitje in Maartensdijk.

De eerste wedstrijd tegen TZ eindigde in 2-2. We stonden nog wel beide keren op voorsprong, maar helaas kwam TZ twee keer langszij. Het lukte ons in de laatste minuut niet meer om nog een doelpunt te maken.

Verrassing

Na de eerste wedstrijd was er cake en koffie/ thee. Opgewekt konden we naar de tweede wedstrijd, tegen MIA. We kwamen met 1-0 achter en pas drie minuten voor tijd lukte het om gelijk te komen. Heel veel kansen, maar de bal viel niet door het mandje. En dan is het lastig als je om de 2 doelpunten wisselt. Uiteindelijk maakte Rudolf ‘zich boos’, vertelde hij na afloop, en hij schoot van ver en erg plat de gelijkmaker binnen; 1-1.

Grotere verrassing

Na het plezier van het doelpunt kwam er een schaal met hapjes voorbij met ‘frituurfruit’, zoals Hendrik Groen het in zijn boeken noemt. Voor de niet-lezers: bitterballen en frikadellen! Op dat moment was er heel even de vraag of dit slim was voor een wedstrijd. Maar, ach wat!

In de derde wedstrijd, tegen DOS (W) was Synergo veel beter, maar bleef de score op 2-0 hangen. Mogelijk kwam dit doordat DOS wel heel veel publiek bij zich had of omdat DOS halverwege een compleet nieuw team het veld in stuurde. Mijn hypothese is dat het aan de hapjes lag… Synergo won dus met 2-0.

Grootste verrassing

En ja hoor, na afloop deelde een TZ-dame zelfgemaakte kroketten uit!

Wat is het toch heerlijk (ook letterlijk) om met de recreanten mee te spelen! Op naar het volgende toernooi. Vrijdag 25 mei in Bodegraven.