Update combinatiefunctionaris februari 2018

Combinatiefunctionaris - gymzaal

Hierbij een update van de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen maand.

Clinics, buurtsportclub, naschoolse lessen, sportdag, Kangoeroedag en natuurlijk Synero F2.

Clinics

Combinatiefunctionaris - gymzaal3Halverwege januari is periode 2 van gestart gegaan met betrekking tot de korfbalclinics. Ik ben hiervoor bij een aantal scholen langs geweest. Waar ik de vorige maanden veel bovenbouwklassen kennis heb laten maken met korfbal, ben ik nu met de onderbouw aan de slag gegaan.

Tot nu toe ben ik bij de Cleophas, OBO Spoorzicht, Marcusschool, Mattheus en OBO de Gagel geweest. Leuk om te zien dat er kinderen op jonge leeftijd al een goed balgevoel en plezier hebben in een voor hun vrij onbekende sport. Het zou geweldig zijn als uit deze lessen een paar nieuwe Kangoeroes komen of nieuwe jeugdleden voor de E/F-jes. De ideale leeftijd zou je zeggen en hopelijk heb ik hun keuze voor een sport wat makkelijker weten te maken.

Buurtsportclub

Naast de clinics heb ik mij ook bezig gehouden met een aantal andere activiteiten. Op dit moment wordt er weer druk geflyerd voor de Buurtsportclub die na de voorjaarsvakantie van start gaat. Ik ben ervan overtuigd dat daar weer een mooi clubje op af komt om lekker te gaan korfballen elke vrijdag.

Naschoolse lessen

Combinatiefunctionaris - gymzaal2Daarnaast ga ik ook na de vakantie starten met een reeks van 5 naschoolse lessen voor de kinderen van groep 3/4/5 van OBO de Gagel. Het voordeel van al die mooie nieuwe schoolgebouwen in de wijk is dat deze lessen op hun eigen locatie zijn. De inschrijvingen voor deze lessenreeks zijn nog in volle gang.

Sportdag

De sportdag van het wijksportteam organiseer ik nu voor de tweede keer. De vorige editie maakten zo’n 70 kinderen kennis met allerlei sporten. Ik ben benieuwd hoeveel dat er deze keer zullen zijn op woensdag 28 februari in sporthal de Dreef.

Kangoeroedag

Verder hoop ik op korte termijn een datum in te kunnen plannen voor een nieuwe Kangoeroedag. Deze editie kan helaas niet op ons eigen veld plaatsvinden, maar wij gaan naar een school toe. De voorbereidingen zijn al een tijdje in gang gezet. Zodra er meer bekend is, ga ik op zoek naar vrijwilligers voor deze leuke activiteit.

Synergo F2

Als laatste wil ik nog even kwijt dat ik trots ben op de kinderen van de F2! Week in week uit doen zij hun uiterste best en proberen zij de eerste officiële overwinning van het seizoen te behalen. Steeds weer traint iedereen goed. Het kan niet anders dat die overwinning er gaat komen!

Het is al mooi om te zien dat deze kinderen, die pas een half jaar korfballen, zoveel vooruitgang hebben geboekt en plezier hebben in het korfballen. Het zijn leuke, enthousiaste en leergierige kinderen en het zou geweldig zijn als al hun inzet snel wordt beloond met een overwinning. Dat is eigenlijk het enige dat er nog aan ontbreekt…

Stefan.

 

Zie ook