Synergo deelt nieuwe mokerslag uit

Kijkend naar de stand kon VIKO – Synergo weleens beslissend worden in de strijd om het kampioenschap. Synergo domineerde in de tweede helft en zet daarmee opnieuw een grote stap naar de eerste klasse.

Vier punten was het gat met de naaste belagers Victum en VIKO voorafgaand aan de wedstrijd. Thuis had de ploeg van Timon VIKO met de nodige moeite van zich afgehouden. Vooral een aantal heren bleek moeilijk van het scoren af te houden. Eindstand: 25-23.

Goed voorbereid ging Synergo zaterdag in Vianen aan de slag. Toch ging het nog lang gelijkop en kon het eerste pas in de slotfase van de eerste helft een eerste gaatje slaan (8-11). Na de pauze werd het kwaliteitsverschil duidelijk en in de slotfase zelfs afgetekend: bij 14-24 floot de scheidsrechter af.

Het gat met respectievelijk Victum, VIKO en Fiducia is nu 4, 6 en 7 punten. Met nog vier speelronden te gaan zijn er nog 8 punten te verdienen.

Synergo 2
Het grootste gedeelte van de bank van het eerste, bestaande uit spelers van Synergo 2, was aan het einde van de wedstrijd van Synergo 1 al op weg naar Leusden voor de wedstrijd tegen de nummer twee Antilopen. Synergo 2 moet punten halen in de komende weken om klassebehoud veilig te stellen. Gestart met vier spelers uit andere teams nam het brutaal met 0-5 de leiding, waarop een fase volgde waarin Synergo volledig werd overklast. Bij rust was het 11-7 en zag het er helemaal niet goed uit voor het tweede.

Maar Antilopen werd slordiger in de tweede helft en Synergo beet zich vast in de wedstrijd. In de absolute slotfase, volgens Antilopen was de wedstrijd allang afgelopen, schoot Lisanne Synergo 2 naast Antilopen. Een knap punt tegen de nummer twee en dat biedt perspectief voor de komende vier finales. De verschillen zijn heel klein in deze poule.

Wat gebeurde er nog meer?
De E3 speelde een super wedstrijd tegen naaste concurrent Fiducia. De A1 speelde eveneens een super wedstrijd en vooral een geweldige tweede helft. Tegen Antilopen, waar op het veld nog 21-21 gelijk tegen was gespeeld, won de A1 nu (na een 7-9 ruststand) met maar liefst 9-22. Het zesde won in Tiel en staat knap op de tweede plaats, goed voor promotie naar de reserve 3e klasse.

Komend weekend
Komende zaterdag is het weer volle bak in De Dreef. Beginnend met onze F1 en E1 om 9.00 uur, gevolgd door de top van het Nederlandse jeugdkorfbal: Synergo D1 tegen KZ/Hiltex D1. Na de A1 om 15.20 speelt Synergo 2 de belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent DVO 5 en om 17.40 de kraker Synergo 1 tegen Fiducia 1 (met Marc, Jeroen en Ruth).