Update van de combinatiefunctionaris december

Buurtsportcoach lessen

Na het lezen van dit stukje zijn jullie weer op de hoogte van de belangrijkste activiteiten van de afgelopen maand. Uiteraard ben ik langs een aantal scholen geweest, heb ik korfbal gegeven bij speeltuin de Watertoren en de Sportmix en kennis gemaakt met de nieuwe stagiair van Synergo.

Clinics op de scholen

De eerste periode op de scholen zit er alweer bijna op. De laatste scholen heb ik een bezoek gebracht. Uiteraard was de sfeer positief en heb ik enorme verschillen gezien in de wijk betreft het sporten en het niveau van korfballen. De voorbije weken ben ik langs geweest bij de Cleophas, Op Dreef en de Johannesschool.

Vooral de Cleophas springt eruit. Deze school doet jaarlijks mee aan ons toernooi en in de klassen zijn er al behoorlijk wat kinderen lid van Synergo. Je merkt tijdens de lessen dat zij hun kennis met plezier delen met de andere kinderen en dat het niveau van de rest omhoog gaat, doordat er een mooie mix is tussen korfballers en kinderen die niet op de sport zitten. Daardoor kan je de kinderen ook andere vaardigheden leren zoals een doorloopbal. Je ziet dat de kinderen het snel oppakken en ook toe kunnen passen in de laatste les waarin ik altijd een klein toernooi  speel met de kinderen.

Hoe anders is dat 10 minuten verderop bij Op Dreef en de Johannesschool. Het niveauverschil is groot maar dat maakt het werk juist uitdagend. De kinderen zijn in beweging en maken kennis met een voor hun onbekende sport. Iedereen leert op zijn/ haar eigen niveau en heeft plezier in het sporten en dat is belangrijkste.

Speeltuin de Watertoren & de Sportmix

Bij Speeltuin de Watertoren ben ik 2 keer langs gegaan korfbal de vereniging te promoten. Met de beperkte middelen ben ik met de kinderen lekker buiten gaan korfballen. Jong en oud door elkaar creëerde een prima sfeer. De korfbalpalen waren helaas niet aanwezig maar gelukkig waren er wel baskets waar je genoeg mee kan doen. Beide keren heb ik ondanks het mindere weer zo’n 10-20 kinderen mogen ontvangen die kennis hebben gemaakt met korfbal door diverse oefeningen. En zij hebben achteraf uiteraard een flyer van Synergo ontvangen. Hopelijk zien wij een aantal kinderen snel weer terug.

Daarnaast ben ik nog naar het naschoolse aanbod van de Buurtsportcoach geweest. Elke vrijdag bij de gymzaal van de Teun de Jagerdreef kunnen de kinderen gebruik maken van een leuk en variërend sportaanbod. Daarbij kan korfbal natuurlijk niet ontbreken. Op 2 vrijdagen hebben telkens 25 kinderen gekorfbald met elkaar en wie weet valt hun keuze op de sport en Synergo na deze leuke lessen. Het blijft geweldig om te zien dat er toch veel kinderen in beweging zijn in de wijk en hun weg uiteindelijk weten te vinden naar naschoolse lessen, speeltuinen en verenigingen.

Nieuwe stagiair voor Synergo

Ook dit jaar heeft Synergo er een stagiair bij. Yassin zit in zijn 3e jaar van zijn studie voor Culturele en maatschappelijke vorming wn gaat bezig houden met Trainerskracht (een project waarin jongeren met een rugzakje worden opgeleid tot trainer). Dit doet hij grotendeels voor Synergo en ook gedeeltelijk voor Zwaluwen.

Daarnaast ondersteunt hij mij bij het geven van clinics op scholen en de naschoolse activiteiten, maakt natuurlijk kennis met de vereniging door bij verschillende teams mee te kijken en gaat hij zelf ook meetrainen bij de senioren. Het is fijn om er weer een enthousiaste stagiair bij te hebben die leergierig is een zijn steentje absoluut kan gaan bijdragen.

Tot zover de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen maand. Houd de website en Facebook pagina in de gaten voor de volgende updates.

Met sportieve groet,
Stefan van Doorn.

 

Zie ook