Synergo overtuigend langs Fortissimo

Met een recordaantal van 22 doelpunten in een helft, won ons eerste zaterdag haar eerste thuiswedstrijd in De Dreef.

Het was zaterdagavond gezellig druk in De Dreef, waar het publiek na een razend spannende wedstrijd onze C1 zag winnen van OVVO/De Kroon C1. Daarna was het de beurt aan de A1, die na een matige eerste helft, helaas verloor van concurrent Telstar A1 (14-17). Het tweede speelde een hele goede wedstrijd tegen het sterke OVVO/De Kroon 3, maar kwam te kort in de tweede helft (via 10-10 bij rust naar 14-19). Opvallend was het basisdebuut van Pierce, die de verdediging van OVVO flink uittestte met veel fraaie doelpunten.

Daarna mocht ons eerste aantreden tegen Fortissimo. Op papier geen zware tegenstander en dat bleek het in de praktijk ook niet te zijn. Door snel te schieten met weinig rebound, was de ploeg uit IJsselstein steeds snel de bal kwijt. Het eerste had in de aanval het vizier op scherp staan en de goals vielen uit alle hoeken en gaten. Bij rust was het gat al twaalf doelpunten. Maar nog knapper: had de ploeg van Timon er al 22 gemaakt.

In de tweede helft ging het eerste vrolijk door met schieten. Vaak te snel en niet al te zuiver meer. Fortissimo ging knap door en kon de score nog een dragelijk aanzien geven: 33-24.

Later op de avond verloor ons elfde van Huizen en won het twaalfde het sluitstuk van de zaterdag. Na de hele wedstrijd achtergestaan te hebben, knokte Synergo 12 zich in de slotfase naast en zelfs voorbij De Eemvogels: 11-10.

Nieuwe super saturday
Komend weekend staat er weer een vol programma gepland in De Dreef. Aanrader: om 11.00 uur speelt onze D1 tegen de D1 van landskampioen TOP/SolarCompleet uit Sassenheim. Later in de middag spelen achtereenvolgens de A1 (16.10 tegen Antilopen A2, de veldwedstrijd eindigde in 21-21), het tweede (17.20 tegen Antilopen 2) en het eerste (18.30 tegen VIKO 1). Een nieuwe super saturday dus!

09:00 Synergo F1 – Het Bosch F1
09:00 Synergo E1 – De Meeuwen E1
10:00 Synergo D2 – SDO / BlijWerkt D2 D
11:00 Synergo D1 – TOP / SolarCompleet D1
12:00 Synergo C4 – SKF C5
13:00 Synergo C3 – De Eemvogels C1
14:00 Synergo B2 – MIA B3
15:00 Synergo 12 – Het Bosch 1