Slecht weer, mooie wedstrijden en een clubrecord?

Heel erg slecht weer. Dat was het afgelopen zaterdag tijdens alweer de een na laatste speelronde op ons huidige complex. Toch werden er goede wedstrijden op de mat gelegd.

Op zaterdag sprong de wedstrijd van onze D1 er boven uit. De ploeg van Sjoukje en Lisanne won op bezoek bij bijna hoofdklasse-kampioen Dalto D1 heel erg knap met 10-11. Knap gedaan! Het was ook derby-day: de C2 trof een sterk HKC en moest het kampioenschap helaas aan onze stadsgenoot laten. De D4 won de derby en mag tegen Viko D2 volgende week om het kampioenschap spelen. Onze A1 had door de zware regen een lastige eerste helft tegen onze buren. In de tweede helft werd het droog en werd het krachtsverschil in de slotfase duidelijk op het scorebord: 13-11

Zondag

Zondag was het weer aanmerkelijk beter. Ons derde, nog zonder overwinningen dit seizoen, speelde tegen directe concurrent Ons Eibernest een prima wedstrijd. Met een mooie 26-19 overwinning zet Synergo 3 een eerste stap om afstand te nemen van de onderste plaatsen.

Tot slot was de beurt aan ons eerste en brak zowaar de zon door. Tegenstander Wez Handich was een bekende van vorig seizoen en een fysiek sterke ploeg. In de beginfase konden de Friezen aanhaken, maar in de loop van de eerste helft kon Wez Handich het scorend vermogen van ons eerste niet meer bijbenen. Gevolg was een 17-12 ruststand.

Na de thee groeide het gat en bleef Synergo maar met scherp schieten. De ene aanval was nog fraaier dan de andere. Na een kleine fase zonder doelpunten, eindigde het eerste met 5 a 6 doelpunten in de laatste paar minuten. Eindstand: 37-26. Heeft er een Synergo-ploeg ooit zoveel doelpunten gemaakt?

Volgende week speelt ons eerste in Ruinerwold de laatste wedstrijd van het veldseizoen tegen medekoploper KIOS.