Synergo 1 verliest, maar behoudt koppositie

Synergo 1 verloor afgelopen zondag van Refleks, maar behoudt de koppositie in de eerste klasse. Synergo deelt nu wel de eerste plaats samen met drie andere verenigingen: KV Apeldoorn, KIOS en Refleks.

Synergo 1, 2 en 3 speelden afgelopen zondag op een gezellig Synergoveld tegen de eerste drie teams van Refleks.

Synergo 1 ging na de ruime overwinning op DOT uit Oss en knappe uitzege tegen Overgangsklasse-degradant AKC uit Almelo aan de leiding in de eerste klasse. Na een voorsprong van vier punten in de eerste helft, kwam Refleks langszij en ging de wedstrijd lang gelijk op. Refleks had haar zaakjes verdedigend goed op orde en bleef aanvallend steeds gevaarlijk. Vlak voor het einde pakten de Rijswijkers een klein gaatje dat ons eerste niet meer kon overbruggen. Volgende week speelt het eerste tegen medekoploper Apeldoorn, in een poule waarin de onderlinge verschillen klein lijken te zijn.

Het vernieuwde tweede won zondag na een gelijkopgaande wedstrijd met 17-15 van Refleks 2 en pakte daarmee zijn tweede overwinning van het nog prille seizoen. Synergo 2 schoot uit de startblokken (7-2), maar zag Refleks terug in de wedstrijd komen. Het aanvalsspel stokte en even leek de wedstrijd te kantelen. Synergo 2 herpakte zich op tijd en kon de wedstrijd in de slotfase naar zich toe trekken. Synergo 3 had een zwaar met het ervaren Refleks 3 en verloor uiteindelijk met 16-20.

Jeugd
Onze 20 jeugdteams zijn het seizoen goed begonnen. De E1 speelde afgelopen zaterdag met 10-10 gelijk tegen Fortissimo. De A1 trof na twee ruime overwinningen in Antilopen een veel sterke tegenstander, maar kon na een inhaalrace toch nog een punt bijschrijven (21-21). De A3 speelde een veel betere tweede helft (2 om 9 doelpunten), maar verloor helaas net als de eerste wedstrijd met 11-12. Verder is de overwinning van onze D3 zeker het vermelden waard. Na twee ruime nederlagen, in een zware poule, werd de 8-9 overwinning op Viking D1 goed gevierd!

Het moet gezegd blijven worden: we kijken bij de jeugd vooral naar de ontwikkeling op de langere termijn. Mooi is daarom om te constateren dat onze jeugdploegen over de volle breedte op een steeds hoger niveau uitkomen! Ook leuk om te constateren is dat we blijven groeien. We gaan in de zaal starten met een zesde E-team. En natuurlijk zoeken we daarvoor ook weer begeleiding. Vind je het leuk om onze nieuwste talenten op te leiden? Mail de KC-jeugd (kcjeugd@synergo.nl) of spreek een van de teamcoordinatoren aan op het veld. Tot slot het vermelden waard is het feit dat bijna een heel team aan spelers uit de C1 en D1 de komende weken hun best gaan doen om een plekje te veroveren in de regionale selectieteams. Heel veel succes allemaal!

Bestuurslid korfbalzaken
Oskar

(tekst met dank aan Sander Hofman)

Zie ook