Schoolkorfbaltoernooi 2017 met trots

Ineke blikt met trots terug op weer een mooi schoolkorfbaltoernooi; 125 teams, 1.000 pannenkoeken, 11 verschillende scholen en veel doelpunten. Heel veel doelpunten. 

Er was winst voor De Regenboog 6 (groep 3), OBS De Koekoek 4 (groep 4), De Regenboog 9 (groep 5) en OBS Tuindorp 1 (groep 6) tijdens Synergo’s schoolkorfbaltoernooi 2017.

Schoolkorfbal 2017-2 yellVrijdag 12 mei 2017

Voor de groepen 3 en 4 deden er dit jaar 63 teams mee van 11 verschillende scholen. Wij mochten dit jaar ook weer een nieuwe school verwelkomen, OBO Overvecht locatie Spoorzicht! Erg leuk!

Ons veld stroomde vol met kinderen, ouders, opa’s en oma’s, vakleerkrachten en natuurlijk met alle Synergo-vrijwilligers. Want ja, zo’n groot toernooi organiseren doen wij niet alleen. Alle parkeerplaatsen in de directe omgeving waren vol, maar gelukkig komen ook steeds meer mensen op de fiets.

RSchoolkorfbal 2017-7 EHBOita opende het toernooi en bracht onze actie onder de aandacht om € 30.000 bij elkaar te sparen voor een nieuwe kantine. Onze EHBO-vrijwilligers schonken spontaan hun vergoeding aan Synergo! Echt superbedankt!

Schoolkorfbal 2017-6 Schoolkorfbal 2017-3

Toernooi

Er werd echt gestreden om de felbegeerde bekers! Het besluit om 4Korfball te spelen zoals bij de F jeugd maakt het schoolkorfbal veel leuker. Het gaat nu echt om samenspelen en scoren. En er werd ook veel gescoord! Het toernooi is ook in de breedte sterker geworden, want meer verschillende scholen haalden de finalerondes.

De finale van groep 3 ging tussen De Regenboog 6 – Cleophas 4 (1-0). In de finale van groep 4 won OBS De Koekoek 4  van OBO Watertoren 1 met 4-1.

Sportiviteitsbeker

De sportiviteitsbeker was voor De Nieuwe Regentesseschool. Gefeliciteerd met deze mooie prijs!

Vrijdag 19 mei 2017

Dit jaar voor het eerst zonder groep 7 & 8, maar wel met 4Korfball ook voor groep 5 & 6. Nu streden de teams om niet alleen om het kampioenschap, maar ook voor een plek op het Provinciaal Schoolkorfbaltoernooi op zaterdag 10 juni 2017 bij Tweemaal Zes in Maartensdijk.

We hadden besloten om nog een dertiende veld uit te leggen, zodat er nog 2 extra teams mee konden doen van de Paulusschool. Het is soms best puzzelen, want het enthousiasme op de scholen is groot en onze veldruimte blijft best beperkt voor zo’n megagroot toernooi met 62 deelnemende teams van groepen 5 en 6.

Ook voor dit toernooi waren de weersvoorspellingen niet echt gunstig, maar alle buien dreven langs ons veld en gelukkig niet over ons veld.

Schoolkorfbal 2017-8 bekerWedstrijden

Ook bij deze groep speelden we 4Korfball, maar nu volgens de regels die van de E jeugd. Dit was zowel voor de scheidsrechters als  voor de enthousiaste mensen langs de velden even wennen. Maar de scholen en de kinderen hebben het met veel enthousiasme omarmd; het is leuk om naar te kijken, het is sneller geworden en iedereen is in beweging. Kortom, veel leuke reacties en een mooie promotie voor onze sport!

Bij de groepen 5 en 6 streden Dr Bosschool 4 – De Regenboog 9 (2-7) in de finale en OBS De Koekoek 3 – OBS Tuindorp 1 (1-4).

OBS Tuindorp 1 mag nu op het Provinciaal schoolkorfbaltoernooi bij Tweemaal Zes in Maartensdijk uitkomen op zaterdag 10 juni. Wij wensen OBS Tuindorp natuurlijk alvast heel veel plezier en succes!

Sportiviteitsbeker

De sportiviteitsprijs van het toernooi van de groepen 5 en 6 is gewonnen door De Wissel. Gefeliciteerd!

Schoolkorfbal 2017-4 pannenkoekenPannenkoeken

Zoals ieder jaar waren er tussen de wedstrijden door weer heerlijke pannenkoeken. Niet alleen de kinderen kijken hier echt naar uit, maar dit geldt ook voor een aantal scheidsrechters (namen noemen we maar niet)! Het was nog wel even schrikken, want onze Jan bleek zijn moeder verteld te hebben dat wij genoeg pannenkoeken hadden voor beide toernooien. En ja, zij bakt er voor ieder toernooi 100…! Gelukkig waren er voldoende pannenkoeken (zo’n 1.000 pannenkoeken) en we willen alle ouders en leden die pannenkoeken hebben gebakken bedanken. Een topprestatie!

Snoep, bar en keuken

De snoepkraam blijkt ook ieder jaar een feestje. Het ziet er altijd weer heel gezellig uit met al die kleuren en de kinderen vinden het geweldig om zelf hun snoep te kunnen kiezen. Loes bedankt dat jij ook ieder jaar weer voor ons klaarstaat om ons te helpen!

Wij willen natuurlijk ook de mensen achter de bar en in de keuken enorm bedanken. Het eerste toernooi was het misschien iets minder druk in de keuken, maar het tweede toernooi maakte dit weer dik goed. Allemaal super bedankt!

Schoolkorfbal 2017-5

Einde toernooi

Prijsuitreiking en opruimen! Rita verwachtte een grote hoeveelheid regen en dat was zeker aanleiding om op te ruimen in een recordtijd. Net op tijd waren wij binnen en waren de meeste kinderen droog thuis toen het begon te hozen!

Echt super dat er zoveel mensen waren om ons te helpen. Na afloop konden wij weer heerlijk aan de soep. Een echte traditie! Regien, super bedankt! Wij hebben er weer van genoten.

Complimenten

Ook vakleerkracht van OBS Tuindorp en de Paulusschool, ‘juf’ Janine, nam nog even het woord. Ze bedankte Synergo voor de geweldige organisatie. ‘Ik heb met onze scholen veel toernooien meegemaakt, en moet vaak dan even slikken. Dat geldt niet voor het toernooi bij Synergo. Ik vind dit schoolkorfbaltoernooi al jaren ontzettend goed georganiseerd en erg leuk voor de kinderen. Bedankt!’

En verder iedereen bedankt!

Het waren weer super toernooidagen en wij kijken dan ook met trots terug. Alle vrijwilligers van Synergo en/of Hebbes; scheidsrechters, barmensen, geluid, begeleiders, pannenkoekenbakkers, pannenkoeken-uitdelers, de EHBO, materiaal vervoer, trainers, vuilnis wegbrengers, snoepverkopers en patatbakkers, schoonmakers, BEDANKT!

Tot volgend jaar!

Waar? Tja, dat is met de verbouwingen nog een vraag… Wordt vervolgd!

Elise, Lizzie, Marieke, Piet en Ineke.

 

Zie ook