2017 het jaar van de Haan: Synergo 1 – VEO 1

De eerste wedstrijd van het jaar 2017 was op de dag, dat het halve competitieprogramma door slecht weer uitviel. Dat de wedstrijden van S1 en de A1 verplaatst moesten worden en de laatste keer dat Synergo 1 incompleet zou gaan spelen!

Welkom in 2017, het jaar van de haan!

Synergo 1 kent een rumoerig zaal seizoen. Waar op het veld de eerste zeven punten bij elkaar gespaard zijn wil dit in de zaal nog niet helemaal lukken. Dat merk je gelijk ook met de frequentie van wedstrijdverslagen op de site en hoor je het op de tribune. De spelers en staf staan onder druk, zware druk. Maar ook druk die hoord bij sport. Je kan immers niet altijd maar winnen. Vorig jaar speelde S1 in de tweede klasse en is er slechts 1 wedstrijd verloren. Dat schept verwachtingen bij eenieder. Het jaar 2017, zal hopelijk hier wat verandering in brengen.

2017, is in het Chinese schrift het Jaar van de Haan. Hanen zijn diepe denkers, ze zijn direct, begaafd en bekwaam. Tot zover een mooie opsomming. Maar het gaat verder. Hanen stellen hun ambities hoog en zullen zij dan ook waarmaken. Ze hebben grote veerkracht en zullen telkens in actie komen als dit nodig mocht zijn.

Met dit gegeven, kan het niet anders zijn, dat de punten gaan komen. Niet vanzelf, maar door het vasthouden aan de ambities en de veerkracht gaat het lukken.

Afgelopen zaterdag speelde Synergo thuis tegen VEO uit Voorburg. Een ploeg die op dit moment hoge ogen gooit in de Rijnmond Cup (een bekertoernooi in zuid/west), waarbij ze onlangs topploeg HKV/Ons Eibernest gemakkelijk hebben verslagen. En welke aanstaande woensdag het grote PKC 1 mag gaan ontvangen.

Al snel kwam Synergo op een 1-0 voorsprong door een mooi schot van Jeroen de Kam. De wedstrijd verliep eerste gedeelte voor de rust gelijk op. Met mooie doelpunten van Jesse, weer Jeroen, Jesse, Fleur, Tom, Tom, Dirk en vlak voor de rust een gemiste strafworp van Jeroen. Aan de VEO kant werd er ook aardig gescoord, waardoor er met een stand van 8-11 de rust ingegaan kon worden.

Direct na de rust, scoorde Veo een opmerkelijk doelpunt. De scheidsrechter besloot vroegtijdig in te fluiten waardoor de ploeg van Synergo nog niet helemaal in het veld paraat was. Dit leverde een knullige doorloopbal op in het voordeel van VEO. De ploeg uit Voorburg speelde een nette en degelijke wedstrijd waarbij de doelpunten soms wat vaker vielen dan bij Synergo het geval was. Aan de kant van Synergo zorgde Fleur, Jesse, Fleur weer, Tom, Dirk, Dirk nogmaals, Tom, Jesse en een mooi laatste doelpunt van aanvoerder Fleur voor de uitstand van 17-24.

Volgende week speelt beginnen de return wedstrijden en zal Synergo weer thuis aantreden.

Het bekende MIA uit Amersfoort komt dan op bezoek, het ideale moment om Haantje de voorste te willen zijn met het binnenhalen van de zo graag gewilde 2 punten. Met de terugkeer van Ilse en Marcel uit de USA, en de inmiddels volledig herstelde Alyanne moet de tweede helft van de zaalperiode de punten binnen gehaald worden om nog een jaar in de zaterdag eerste klasse veilig te kunnen stellen.