Synergo-talenten op de Korfbal Challenge!

Anniek en Mats uit de D1 deden deze week mee aan de Korfbal Challenge in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Anniek en Mats maken dit seizoen deel uit van het regionale talententeam <13. Zij plaatsten zich eerder dit jaar voor het eindejaarstoernooi met de beste acht regioteams van Nederland. Ze wonnen uiteindelijk de strijd om de zevende en achtste plaats van Zuid.

Op korfbal.nl stond het volgende verslag:
Kracht, lengte en schotvaardigheid. Dat was wat de ploeg van Adri Gerrits en Meno van Balkom vooral tekort kwam in Poule A. Tegen West (10-2) was het verschil héél erg groot, tegen Noord-West (5-6) had er een stuntje ingezeten. Vooral Jonas Böger was die wedstrijd opdreef met onder meer twee prachtige doorloopballen. Maar een overwinning zat er uiteindelijk niet in en ook in de play-offs was Zuid-West Dordrecht te sterk (3-7). Dus wachtte de wedstrijd om de zevende en achtste plaats en daarin werd dan tóch gewonnen. Onder aanvoering van Marc de Maa en Daan den Ouden werd de zevende plaats veiliggesteld (7-5). Als de talenten uit het oosten nog iets groeien, letterlijk én figuurlijk, kunnen ze de volgende keer wellicht inzetten op een plekje hoger.

IMG_0585

Andere talententeams
Ole uit de B1 maakt dit jaar deel uit van het regionale talententeam <15. Zij spelen maandag een toernooi in Dordrecht. Dinsdag selecteren Sem en Maaike (B1) voor een plek in Oost <17 en Pierce en Cherique (A1) voor een plek in Oost <19. Heel veel succes allemaal!

Namens de korfbalcommissie,
Oskar