Update combinatiefunctionaris december

Een update van de combinatiefunctionaris kort voor het einde van het jaar. Op dit moment ben ik herstellende van een zware knieblessure. Ik ben 13 december geopereerd en ik hoop dat ik zo snel mogelijk mijn werkzaamheden weer kan hervatten.

Het belangrijkste nieuws van de laatste tijd voor mij was het verlengen van de subsidie voor de combinatiefunctionaris. Dat betekent dat ik in ieder geval tot en met de zomer van 2018 werkzaamheden verricht voor Synergo. Daar ben ik erg blij mee. Ik heb het nog steeds naar mijn zin, de kinderen die ik lesgeef zijn enthousiast over het korfbal en er is natuurlijk nog genoeg te doen.

Buurtsportclub

Deze zomer zijn wij met het Wijksportteam gestart met de nieuwe opzet van de Buurtsportclub. Elke maandagmiddag kunnen de kinderen in de wijk Overvecht meedoen aan sportactiviteiten zoals: korfbal, atletiek, dans en taekwondo. Normaal deden alle combinatiefunctionarissen dit apart op verschillende locaties en dagen. Nu doen wij dat met zijn allen. Tot oktober was onze vaste locatie buiten bij de Atletiekbaan van Overvecht en op dit moment maken wij gebruik van de gymzaal aan de Ramsesdreef. Het begin daarmee is dus weer gemaakt en de kinderen blijven wekelijks enthousiast terugkomen. Het zou geweldig zijn als er opnieuw jeugdleden doorstromen naar de club vanuit dit naschoolse aanbod.

Kangoeroes

Sinds een maand geef ik samen met de nieuwe stagiaire van Synergo, Mirthe, training aan de Kangoeroes. Wij zijn hiervoor gevraagd en tot nu toe bevalt het ons prima. De kinderen doen goed hun best, zij leren elke week weer nieuwe dingen en hebben het naar hun zin. Het leukste moment was de Pietentraining die ik voor het eerst mee heb mogen maken. Dat was fantastisch om te zien, de leuke sfeer en al die enthousiaste kinderen die een geweldige avond (training) hebben beleefd. De sfeer bij de kangoeroes zit er dus goed in en hopelijk komen er in de toekomst nog meer nieuwe jeugdleden bij.

Plan

Verder zijn Mirthe en ik druk bezig geweest met het opstellen van een plan van aanpak. Wij kijken voor Synergo hoe wij het ledenaantal van de allerjongsten (4 tot 7 jaar) kunnen vergroten. Wij hebben navraag gedaan bij verschillende mensen over wat er allemaal is gedaan in het verleden qua activiteiten, reclame die er is gemaakt en wat uiteindelijk het resultaat was. Zo hebben wij een goed beeld gekregen en hebben aan de hand daarvan dus een plan van aanpak gemaakt. Wij delen het plan met Ineke en hopelijk kunnen wij dan hard aan de slag met al onze ideeën. Daarover de volgende keer meer.

Ik wil alle leden fijne feestdagen toewensen en een sportief en vooral gezond 2017!

Met sportieve groet,
Stefan van Doorn.

 

Zie ook