• Niet gecategoriseerd

Synergo redt het niet tegen Telstar

Een primeur afgelopen weekend: voor het eerste speelde de selectie thuiswedstrijden op haar nieuwe speeldag zaterdag. Telstar uit Hoevelaken kwam op bezoek en nam de punten helaas weer mee terug huis. 

Het was mooi om te zien hoe de tribunes van De Dreef zich afgelopen zaterdagavond vulden. Met een voorprogramma gevormd door de A1 en Synergo 2 zaten er bij aanvang van Synergo 1 een kleine 100 mensen op de tribune en liepen de D1 en E2 samen met het eerste op. Hoe vol zitten de tribunes over twee jaar in onze eigen sporthal?! Ons eerste dat aantrad met vier spelers die vorig jaar nog in onze A1 speelden en de hele jeugdopleiding hebben doorlopen: een mooi compliment aan onze investeringen in onze jeugd de afgelopen tien jaar!

Telstar nam in de openingsfase van de wedstrijd het initiatief, maar Synergo knokte zich knap terug tot 9-9 bij de rust. Ook na de pauze ging het lange tijd gelijk op, tot een fase aanbrak waar Telstar wist te profiteren van fouten in de Synergo-verdediging en ons eerste zelf de korf even niet meer wist te vinden. Ondanks de aanmoedigingen van onze jeugd en Korfbal League drummer Stefan groeide het gaatje tot vier, vijf punten en bleek ook door enkele wissels niet meer te overbruggen. Hierdoor vindt Synergo 1 zich na twee nederlagen onderaan op de ranglijst terug.

Het is een uitdagende fase voor ons eerste, door het tijdelijk ontbreken van enkele ervaren krachten en het duidelijk hogere niveau waarop Synergo 1 dit zaalseizoen uitkomt. Desondanks is het goed om te zien dat het niveauverschil tussen Telstar, een ervaren ploeg in de eerste klasse, en het jonge Synergo maar zo klein is.

Volgende week

Volgende week komen onze buren en gedoodverfde titelkandidaat DOS uit Westbroek op bezoek in De Dreef. Synergo 2 neemt het dan op tegen de buren van Fiducia en moet winnen om aan te sluiten bij de bovenste ploegen. Vanaf 18.00 uur worden deze burenruzies uitgevochten. Maar al vanaf 9.00 uur is er van alles te zien, waaronder de jongste ploegen (F1, E1 en E2), C4, C1 en A1, die steeds dichterbij haar eerste en dikverdiende overwinning komt.

Kom de selectie en al onze andere ploegen aanmoedigen! Tot zaterdag!

Oskar
Bestuurslid korfbalzaken