Coming out day 2016

Bij Synergo moet iedereen zich thuis voelen.

Synergo hangt op zaterdag 15 en zondag 16 oktober de regenboogvlag uit en geeft hiermee aan dat iedereen welkom is, ongeacht afkomst, uiterlijk of seksuele voorkeur. In onze vereniging moet iedereen zich thuis voelen.

Citaat van een van onze spelers: ‘Synergo is voor mij een vereniging waar ik – maar ik spreek voor mezelf – geen enkel probleem ervaar of heb ervaren op het gebied van seksuele diversiteit. Ik ben trots op onze vereniging dat we het op dit gebied ook goed doen’

Maar voelt iedereen zich wel thuis binnen de vereniging, in je team of trainingsgroep? Nee, niet altijd. Het kan zomaar zijn dat jij de sfeer als open en veilig ervaart, terwijl een ander het tegenovergestelde voelt. Stiekem komt dat vaker voor dan we denken. In een veilige sportomgeving voelt iedereen zich thuis. Het maakt niet uit wat je achtergrond is, hoe je eruit ziet of wat je seksuele voorkeur is.

De VertrouwensContactPersonen Joke Kraan en At Voogt besteden hier de komende tijd aandacht aan door o.a. dit onderwerp bespreekbaar te maken op bijeenkomsten met trainers en coaches.

coming out dayMeer weten?

Neem dan contact op met de VCP of kijk ook eens op coc.nl/comingoutdag2016.

Wil je zelf een foto of filmpje plaatsen of de berichten volgen op twitter of facebook? Kijk dan op #comingout2016 en #030regenboogvlag.

De VSU (VereningSportUtrecht) en de gemeente Utrecht volgen en delen deze hashtags.

Anne de Roos,
Voorzitter Synergo

 

Zie ook