Dubbele winst voor de Synergo Selectie

Vorig jaar werden op 1 competitie wedstrijd na alle wedstrijd gewonnen in de 2e klasse. Dit jaar moest de eerste overwinning van de hoofdmacht van Synergo op zich laten wachten.

Na een goede oefenperiode waarbij werd gewonnen van Victum, De Danaiden en van Velocitas, bleef het opmerkelijk stil na de eerste competitie wedstrijden.

De selectie was zoals hooftrainer Marc Verhoeven eerder zei “bezig met zichzelf te ontdekken”. Met maar liefs 3 nieuwe spelers heeft de hoofdtrainer van Synergo zijn eerste team veranderd ten opzichte van de kampioensploeg. “Aanpassingen kosten even tijd, maar let op we zullen onze tegenstanders in de poule verrassen” aldus Verhoeven. Het tweede team, onder leiding van maar liefs 4 coaches (Timon den Hertog, Klaas Lenstra, David vd Poll en Marten Houwing) heeft 3 spelers uit het eerste team erbij gekregen en een doorgekomen heer uit de A1. Waardoor ook Synergo 2 duidelijk sterker aan de competitie is begonnen.

Apollo1

Afgelopen zondag kwam koploper Apollo uit Heerhugowaard op bezoek in Utrecht, met als doel vier punten mee te nemen.

Om 13:00 uur floot scheidsrechter Zaal de wedstrijd van de reserve teams in. Al snel werd het duidelijk dat Synergo de touwtjes in de handen had en dat het reserve team uit de Domstad deze ook niet meer uit handen wilden geven.
Nadat Synergo 2 met 19-15 heeft gewonnen van Apollo2, was het de beurt aan de eerste teams.

Synergo 1 begon zoals altijd met een heel snel tegendoelpunt, om direct daarna de gelijkmaker en de voorsprong te nemen. Met hoog baltempo, lekker weer en een hoop “meelevend” publiek kon er in de rust 11-5 op het scorebord gezet worden.

Langs de lijn, staan doorgaans de beste stuurlui. Op het korfbalveld aan de Loevenhoutsedijk is dit niet anders.  Maar waar doorgaans vaak het commentaar negatief is, was de ruim 100 man publiek opvallend enthousiast en positief gezind richting de thuisspelende ploeg.

uislag2116

Een perfect fluitende scheidsrechter Oostveen floot na 15 minuten rust in voor de tweede helft. Apollo probeerde, direct na rust,  sterk uit de startblokken te komen, maar kon niet voldoende weerstand bieden tegen de doelpuntmachines van Synergo 1. Vanuit alle disciplines werd er op los gescoord waardoor er werd uitgelopen naar een verschil van 10 punten. Koploper in de 1e klasse, Apollo haalde alles uit de kast wat er meegenomen was uit Heerhugowaard maar kon niet op tegen het “nieuwe Synergo 1”.

Na 70 minuten korfbal, klonk het eindsignaal. Met een 21-16 als einduitslag haalde de Selectie van Synergo 4 punten binnen. En winnen van de koploper was de slagroom op het toetje.

Komende zondag spelen de teams 140 km van Utrecht in Ruinerworld tegen KIOS.