Wat een leuk seizoen!

marc

Het was mijn zevende seizoen bij Synergo en ook dit seizoen is voor mij persoonlijk weer een geslaagde editie. Want wees eerlijk, ken jij een korfbalclub waar zovéél gebeurt en waar zovéél mogelijk is?

Ik hoor het vaker en betrap me er zelf ook wel eens op. Vroeger dit….. vroeger dat….. maar als je bij Synergo zit, dan is dat “vroeger” nog steeds vandaag de dag.  Hier kan werkelijk echt alles! Het seizoen is voorbij maar ik kan niet wachten tot 9 augustus, want dan beginnen we alweer.

Al liggend op een strandbedje ( dat moet je maar niet visualiseren), bedenk ik me eens wat er allemaal weer gebeurt is het afgelopen jaar. Zo ben ik aanwezig geweest bij kampioenschappen van veel van onze teams, heb trainers teleurgesteld zien terugkomen op de Loevenhoutsedijk omdat ze een cruciale wedstrijd hadden verloren. Heb trainers druk bezig gezien met het behalen van hun trainersdiploma’s. Heb enthousiaste scheidsrechters al onze thuiswedstrijden zien fluiten. Heb meegemaakt hoe een jong iemand vrijwilliger van het jaar is geworden. Heb ervaren hoe een vereniging de website kan platleggen als het gaat om de nieuwe teamindelingen. En last but not least, heb aanwezig mogen zijn op het vrijwilligersfeest bij Anne in Lopik. Wat een leuk jaar!

Ik was een week of wat geleden op het bondsbureau in Zeist om daar te spreken over sponsoring en commerciële ontwikkelingen van het KNKV in relatie met verenigingen. Hoe kan het KNKV de clubs beter ondersteunen in het “echt” verenigen van een vereniging. Een lastig pakket voor een sportbond want er zijn zoveel verschillende stakeholders. Iedere vereniging heeft immers hetzelfde probleem. Een hele bups leden die stappen willen maken, een heel klein clubje “oud gedienden”  die altijd even moeten wennen aan veranderingen, leden die enkel komen korfballen EN een aantal enthousiastelingen waarbij het allemaal niet snel genoeg kan gaan.

Al pratend werd het snel duidelijk, Synergo is een voorbeeld vereniging die in de 20 jaar die de club inmiddels bestaat een duidelijke handtekening neer gezet heeft. Van een klein “bijna mislukt” fusieclubje zonder jeugd tot de grootste club van Utrecht. De snelstgroeiende korfbalvereniging van Nederland EN een club waar iedereen trots op is.

Ben jij al klaar voor komend seizoen? Eerst nog even lekker genieten van de vakantie om vervolgens weer het nieuwe korfbaljaar af te trappen. Er komt natuurlijk weer een gigantisch openingsfeest, de Voice of Synergo komt terug op de agenda, er komt een unieke en nu al legendarische bingoavond, de Selectie gaat voor jullie koken en dan hebben we nog al die andere activiteiten die volgend jaar georganiseerd gaan worden. Onze jeugdtrainers gaan weer lekker op cursus en op sociaal vlak gaan we ook stapjes maken. Met een beetje geluk worden de contouren duidelijk wat betreft de hal en onze nieuwe kantine. Ben benieuwd!

We krijgen nieuwe reclame borden!
Na de zomer zullen ze er dan “eindelijk” hangen. Bing Massage, Het Energiepaleis, Fix-IT Autoreparatie, Germay’s Schoonheidssalon hebben al een reclamebord afgenomen.

Is dit ook iets voor jouw werkgever of misschien ben je wel zelfstandige. Voor een symbolisch bedrag hangt jouw bord een seizoen lang, langs het veld. Geen 3-jarige overeenkomsten, gewoon per seizoen, lekker flexibel, dus promoot het vooral 🙂

En dan als laatste:
Allemaal bedankt voor het leuke seizoen en als afsluiter uit de oude doos: Bedankt voor je inzet!

Geniet van de vakantie!

Marc

marc@korfbal.com