Jaarafsluiting D3

De beslissingswedstrijd van de eerste klasse afgelopen zondag vormde een mooi voorprogramma voor de talenten van de D3. Voor een flink uitgelopen publiek zetten zij een hoop korven op, van verschillende lengtes, en zo stroomde het veld vol met spelers van de D3 en hun familieleden en trainers.

D3-afsluiting2016-trainingDe trainers werden meteen maar aangesproken op hun saaie kleding en werden verrast met een mooi T-shirt van de D3: tijd voor een shirtwissel!

Dé wedstrijd van de dag zou zijn tussen de spelers en hun ouders en broers en zusjes, maar eerst moest er nog even geoefend worden! De spelers hadden zelf een training in elkaar gezet en legden één voor één de oefeningen uit. Deze waren erg creatief: schieten terwijl je op je rug ligt, ‘fopbal’, smurfentikkertje…

Een hoofddoel van de training leek het uitputten van ouders: lijnenspel, pionnenroof, 1-tegen-1 duel, rondjes rennen met paal! (don’t try this at home); een strategische keuze met het oog op de wedstrijd.

D3-afsluiting2016-gooienDe wedstrijd

Na het indelen van de teams en vakken konden ze van start onder leiding van scheidsrechter Freek. Deze kreeg wat verwijten van partijdigheid (van de kant van de ouders), maar leidde de spannende wedstrijd keurig. De aanvallen volgden elkaar snel op, maar doelpunten bleven door de vele onderscheppingen in de eerste helft uit: beide partijen waren gebrand om te winnen!

D3-afsluiting2016-doelpuntDe D3-spelers lieten mooi snel spel zien en liepen slim vrij, de ouders hadden het fysieke overwicht en waren enorm gemotiveerd. Een prachtig afstandsschot van de vader van Laure bracht de kinderen op een achterstand, maar Laure liet zich niet zo gemakkelijk aftroeven en zorgde snel voor de gelijkmaker. In de laatste minuut hadden beide partijen nog kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken (spannend!), maar de teller bleef steken op: 1-1.

D3-afsluiting2016-schotDaarna was er een heerlijke barbecue, verzorgd door de vader van Marten, en evalueerden we het afgelopen seizoen. Ouders en trainers hebben de kinderen zien groeien, zowel letterlijk als figuurlijk en iedereen heeft veel plezier beleefd in zijn rol als speler, trainer of ouder langs de lijn. Het was een topseizoen met zijn allen!

Marloes.