Een eerste Klas(se) club!

Trots! Een dubbel kampioenschap voor ons vlaggenschip. Zowel op het veld als in de zaal spelen we volgend seizoen in de 1e klasse. In de zaal in de zaterdagcompetitie, op het veld in de zondagcompetitie.

Zondag jongstleden won ons eerste met overmacht van Movado uit Dordrecht. Die overmacht was in de stand al af te lezen; Synergo had tot dan toe bijna 100 goals meer gemaakt dan de nummer twee Steeds Hooger en de rest van de poule. We vertrokken dan ook met een overwinningsgevoel met de bus naar Dordrecht vanuit een reeds roodblauw versierde kantine.

Die overmacht was ook in de wedstrijd duidelijk. Het grote veld leverde vertraging op in het spel, maar eenmaal in de korfzone waren er veel kansen en liepen we al heel snel uit naar 3-8. Geen moment was Synergo in gevaar. Bij 10-20 leek Movado nog even wat terug te komen naar 13-20, maar daarna liepen onze helden weer snel uit naar 13-23. De bank, bestaande uit de spelers/-sters uit het 2e en de meetrainers uit de A leefden lekker mee. Het ging eigenlijk ook helemaal niet om de wedstrijd zondag. Het ging deze dag om de beleving, de sfeer en de saamhorigheid met de ca 70 meegereisde supporters. Zij toeterden en juichten er flink op los in de druilende regen.

Wat is er anders in de selectie dit jaar dat we nu zo succesvol zijn? Twee woorden staan daarin centraal: vertrouwen en plezier. Marc Verhoeven werd voor de zomer door de selectie voorgedragen als hoofdtrainer. De korfbalcommissie en het bestuur omarmden dat verzoek en vroegen Timon den Hertog om bij te gaan dragen op het ontwikkelen en uitdragen van de korfbalvisie ‘dynamisch korfbal’. Janwillem en later Marten namen het 2e op sleeptouw. Een mooie combinatie die visie op verbinding, plezier en korfbal vanaf het begin heeft weten te brengen. Zij geven vertrouwen aan de spelers terug, wat zich weer uit in een hoog scoringspercentage en focus op het spel.

Dan plezier. Dat er lol is in het team maken de ’37 vragen filmpjes’ duidelijk. Het spat er van af. De selectie brengt hun plezier, hun korfbalbeleving en hun inzet het hele seizoen over op de jeugd en de club. Zij geven trainen, fluiten, zitten in een commissie, organiseren feesten en drinken zelf een biertje mee.

De erehagen en, het feestje in de kantine (bedankt AC en kantinecie!) waren voor jullie en ons een mooie kroon op dit seizoen. Volgend jaar bouwen we verder. Met nog meer verbinding binnen de selectie, verdere invoering van dynamisch korfbal en met nog zo mogelijk nog meer plezier.

Marc en Timon, heel goed gedaan! Fijn dat we volgend seizoen met elkaar door gaan!

Anne