Trainersclinic #korfbalvisie

Een heuse hashtag heeft onze KC ervoor bedacht! Of dit het nieuwe trending topic op Twitter gaat worden, valt nog te bezien, maar duidelijk is dat er serieus werk gemaakt wordt van het technisch jeugdbeleid bij Synergo. Vandaag mocht ik voor de tweede keer aanwezig zijn bij een clinic van Kees Vlietstra, bondscoach van Jong Oranje.

In tegenstelling tot de vorige sessie bestond de doelgroep deze keer uit de D- en E-pupillen. Uit het grote Clinic-Kees-7enthousiasme van de aanwezige kinderen maakte ik op dat het voor hen in ieder geval een hele leuke sessie was geweest. Met een heuse erehaag werden zij met bezwete gezichten van het veld begeleid door het twintigtal aanwezige trainers.

Oefeningen

Daarna was het de beurt aan de D-teams, waaronder ‘mijn’ helden van de D3. Ook hier was de grote inzet van de kinderen weer opvallend. Geen wonder ook: Kees is een bevlogen trainer, niet te lang ouwehoeren, maar snel aan de slag, zodat er veel verschillende oefeningen kunnen passeren.

Clinic-Kees-6Die oefeningen hadden altijd tempo, veel doelkansen en doelpunten en er wordt gebruik gemaakt van zo veel mogelijk materiaal. Zowel de spelers als de druk noterende trainers werden continu bezig gehouden. Ik heb weer een hoop nieuwe oefenstof in mijn mobieltje opgeslagen!

Technisch

Vanaf deze plek wil ik graag een groot compliment maken aan het technisch (jeugd)kader van Synergo. In alle clinics wordt aandacht gegeven aan de centrale thema’s: leren door het aanbieden van context, vragend coachen, verdedigend druk zetten en aanvallen in een hoog tempo met constante dreiging naar de korf.

Clinic-Kees-2Als trainer word ik enorm gestimuleerd om na te denken over mijn trainingsstof en ik zie dat ook bij trainers om me heen gebeuren. Dat de spelers hier uiteindelijk beter van worden, is niet alleen logisch, maar was vandaag ook weer heel goed zichtbaar: wat een talent loopt er in deze teams rond!

Kees, heel erg bedankt voor wederom een leerzame avond!

Freek.

 

Zie ook