Trainerskracht en sportimpuls aanvraag

Afgelopen week hebben Elline en Ineke een leuk gesprek gevoerd met Eelco Koot (Projectleider vv De Meern Betrokken) en Guust van Gennip (combinatiefunctionaris bij vv De Meern). Ook heeft Synergo een sportimpuls subsidieaanvraag gedaan.

Eelco Koot heeft Synergo benaderd of wij mee willen doen in een project (Trainerskracht) dat al enkele jaren draait bij vv De Meern. Zij willen dit nu uitbreiden met 2 verenigingen (Zwaluwen Utrecht 1911 en Synergo). Ik heb Eelco leren kennen tijdens een aantal bijeenkomsten bij de Gemeente Utrecht en de VSU en was onder de indruk van zijn project.

Het project Trainerskracht sluit goed aan bij de droom van Synergo, zoals wij deze onlangs hebben beschreven tijdens het MVV traject.

“SYNERGO is een korfbalvereniging waar alle leden zich thuis voelen en zich zowel sportief als maatschappelijk ontwikkelen. Vanuit deze kracht willen wij van waarde zijn voor onze omgeving. Iedereen is welkom om te bewegen, te vertoeven en te ontmoeten bij Synergo; leden, familie, vrienden, kennissen en bewoners uit omliggende wijken. Ons maatschappelijk aanbod richt zich op bewegen, werktoeleiding, re-integratie en participatie.”

Trainerskracht voor Synergo…

Trainerskracht is een opleidingstraject voor risicojongeren die in Utrecht wonen. Gedurende het seizoen, verdeeld in een aantal blokken, worden deze jongeren niet alleen opgeleid tot korfbaltrainer, maar maken zij ook kennis met een aantal buurtprojecten. Zij krijgen hierbij vaardigheden aangeleerd als korfbaltrainer die zij ook kunnen gebruiken richting werk en onderwijs. Het vergroten van zelfvertrouwen en plezier zal voor hen centraal staan.

Bij het project Trainerskracht staan de talenten (mogelijkheden) van jongeren centraal en niet de moeilijkheden. Het doel is enerzijds het opleiden van nieuwe jeugdtrainers/ buurtwerkers en anderzijds het geven van handvatten aan jongeren die vastlopen in hun thuis-, school- of sociale situatie. Jongeren die laag op de participatieladder staan krijgen een zinvolle dagbesteding aangeboden en kunnen binnen de sport een breed scala aan vaardigheden ontwikkelen. Deze vaardigheden kunnen ze vervolgens inzetten op school, werk en in hun directe omgeving.

Synergo is geïnteresseerd in dit project en denkt op dit moment na hoe en op welke wijze wij willen aansluiten bij dit traject. Op 19 april is er een vervolgbijeenkomst gepland bij Zwaluwen Utrecht 1911 om dit verder te bespreken. Wij houden jullie op de hoogte!

Sportimpuls

Stefan en Ineke hebben al de eerste clinics gegeven op De Schans, een basisschool in het Speciaal Onderwijs. Om meer voor deze doelgroep te kunnen betekenen, hebben Elline en ik de afgelopen maanden een sportimpuls (subsidieaanvraag) geschreven voor Synergo.

special heroesDe aanvraag is gericht op het geven van korfbalclinics in het Speciaal Onderwijs (G korfbal) en op het mogelijk opstarten van Korfbal Heroes (G korfbal) binnen Synergo. Synergo gaat hierbij intensief samenwerken met Special Heroes en het KNKV). Special Heroes laat kinderen met een beperking ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet onderwijs in de leeftijd 6 t/m 19 jaar. Synergo richt zich hierbij vooral op cluster3- (verstandelijke en/of lichamelijke beperking, chronische ziekte) en cluster4-scholen (gedragsproblemen).

De komende maanden worden alle ingediende sportimpuls aanvragen beoordeeld. In de zomer wordt dan bekend gemaakt welke aanvragen gehonoreerd zijn. Wij houden jullie op de hoogte! Is er tussentijds nieuws te melden, dan horen jullie het natuurlijk ook.

Heb je interesse in één van deze bovenstaande projecten, meld je dan aan bij Elline of Ineke!

Voor bovenstaande projecten is Synergo ook op zoek naar stagiair(e)s (HBO- en MBO-niveau). Heb je interesse om bij Synergo stage te lopen, laat het ons weten. Wij kunnen dan samen met jou kijken naar de mogelijkheden. Synergo is een erkend leerbedrijf.

Elline en Ineke.

Zie ook