Speciaal onderwijs en schoolkorfbal

Update van de combinatiefunctionaris Synergo. Allereerst wil ik heel Synergo nogmaals feliciteren met het winnen van de Sportprijs 2015. Deze mooie vereniging verdient dit na jarenlang hard werken. Een mooie beloning, waar iedereen trots op kan zijn.

Synergo maakt een enorme groei door en ik ben dan ook blij dat ik mijn steentje hieraan kan meedragen.

Januari – februari

In januari en februari heb ik samen met mijn stagiaire Davina en Ineke Engels voor het eerst korfbalclinics gegeven in het speciaal onderwijs. Wij zijn op basisschool De Schans geweest, een cluster-3 school. Hier wordt onderwijs gegeven aan langdurig zieke kinderen en kinderen met een beperking.

training-stefanVoorafgaand aan deze clinics hadden Ineke en ik eerst een gesprek met de gymdocent en een combinatiefunctionaris van Special Heroes. Wij hebben naar yogaclinics gekeken en konden op deze wijze ook goed kijken naar het niveau van de kinderen, zodat wij daar de korfbalclinics op konden afstemmen. De korfbalclinics waren heel erg leuk en leerzaam.

Het is leuk om les te geven in het speciaal onderwijs. De kinderen zijn heel enthousiast en het niveau van de kinderen is over het algemeen eigenlijk best goed te noemen. De laatste les mochten de ouders komen kijken en aan het einde van de laatste les kregen alle kinderen een diploma en een flyer van Synergo mee naar huis.

Rafaelsschool

Na de meivakantie gaan Ineke en ik naar de Rafaelschool. Dit is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. Maandag 4 april 2016 maakten wij kennis op deze leuke school. Wij hebben een goede indruk gekregen van de kinderen en gaan er alles aan doen om ook deze kinderen een leuke gymdag op school te bezorgen.

Ik hoop dat de kinderen op deze school net zo enthousiast zijn als de kinderen op De Schans. Totaal gaan wij 3 keer op maandagen lessen geven van 8.45 uur tot 14.45 uur. Heb je zin om mij/ ons te helpen, meld je dan aan bij Ineke!

Schoolkorfbal

Op 15 april begint dan eindelijk weer het schoolkorfbaltoernooi en dat heb ik de laatste tijd wel gemerkt. Ik ben op veel scholen geweest om extra korfbalclinics te geven, zodat de kinderen goed voorbereid zijn op het toernooi. Je merkt wel een verschil is tussen de scholen die al vaker hebben meegedaan en de scholen die net beginnen. Dat is leuk om te zien!

Dit geeft mijn functie een extra uitdaging om de kinderen weer wat bij te leren, omdat het niveau zo verschillend is. Ik heb op Dr. Bosschool korfbalclinics gegeven samen met Benjamin Visser (combinatiefunctionaris HKC). Verder heb ik  korfbalclinics gegevens op de Paulusschool en OBS Tuindorp, waarna er onderling een wedstrijdje is gespeeld. Erg leuk!

Samen met David Kwant ben ik op de Mattheusschool geweest en het is leuk te noemen dat deze school nu ook voor het eerst meedoet op het schoolkorfbaltoernooi bij Synergo. Afgelopen week ben ik nog actief geweest op de Cleophasschool. De kinderen zijn allemaal enorm enthousiast. Het zal dan ook dit jaar weer een enorme drukte worden.

Training CleophasschoolDe komende 2 weken staan eigenlijk helemaal in het teken van het schoolkorfbaltoernooi. Er zijn ook dit jaar weer heel veel inschrijvingen binnengekomen. Het wordt dus weer gezellig druk op en rond de velden. Nu maar hopen op mooi weer!

Ik heb er in ieder geval weer zin in en ik ben benieuwd naar het niveau van dit jaar. Veel kinderen waren enthousiast tijdens de lessen op school. En wie weet worden zij ook lid van Synergo!

Buurtsportclub

Als laatste geef ik nog een korte update over de Buurtsportclub. Ik ben verhuisd naar een andere locatie voor de lessen, maar dat is gelukkig niet ten koste gegaan van het aantal kinderen. Wekelijks heb ik er nog steeds 10 – 15 en  dat is echt een mooi aantal. Het zijn allemaal hele jonge kinderen.

Na deze periode hoop ik dat zowel de kinderen als de ouders overtuigd zijn hoe leuk korfbal eigenlijk is en dat zij de stap proberen te maken naar de vereniging. Van 5 kinderen heb ik al een positieve reactie ontvangen! Zij willen het graag proberen dus ik ben heel benieuwd of zij ook lid gaan worden.

Tot slot

Tot zover alle updates tot nu toe.  De komende weken worden druk maar wel heel leuk. Ik kijk echt uit naar het schoolkorfbaltoernooi en alle clinics die op de planning staan. Ik wens iedereen nog een mooi slot van het veldseizoen toe.

Met sportieve groet,
Stefan van Doorn

 

Zie ook